Sökning: "du Pont-schema"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden du Pont-schema.

  1. 1. Produktivitetsmätning : En fallstudie på Schunk Nordiska i Lenhovda

    Kandidat-uppsats, Institutionen för ekonomistyrning och logistik (ELO)

    Författare :Alexander Sundqvist; Fredrik Johansson; [2013]
    Nyckelord :Produktivitetsmätning; produktivitetspotential; PPA-metoden; lönsamhet;

    Sammanfattning : Bakgrund: En viktig del i företagens jakt efter att nå lönsamhet tenderar att vara mätning och förändring av produktiviteten. Om företag lyckats med uppdraget att höja produktiviteten i verksamheten, allt annat lika, kommer detta sammanfalla med att lönsamheten förändras positivt. LÄS MER

  2. 2. Kan ekonomiska styrningsprocesser förbättras genom systemstöd?

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kommunikation och information

    Författare :Marius Oskarsson; [2006]
    Nyckelord :Datalager; BAS-nyckeltal; du Pont schema; lönsamhetsanalys; ekonomistyrning;

    Sammanfattning : Detta arbete går ut på att undersöka om det är möjligt att förbättra strategisk och taktisk styrning genom systemstöd som använder datalager och möjliggör analys av nyckeltal och simulering i du Pont scheman. Systemet skall presentera BAS-nyckeltal grafiskt och i du Pont scheman och skall möjliggöra avvikelseanalys i nyckeltal. LÄS MER

  3. 3. Råvaror eller förberedda livsmedel? -En kartläggning av förädlade livsmedels inverkan på personalresturangers ekonomiska lönsamhet

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Sara Böris; Patricia Möller; [2006]
    Nyckelord :Råvaror; förädlade livsmedel; förberedda livsmedel; balans- och resultaträkning; du Pont-schema; SWOT-analys; hinder vid övergång; Management of enterprises; Företagsledning; management; Business and Economics;

    Sammanfattning : Då lönsamheten inom storköksbranschen varit relativt låg de senaste åren så efterfrågade såväl tillverkare som grossister men framförallt personalrestauranger en utredning om ifall det är möjligt förbättra lönsamheten inom branschen genom att använda mer förädlade livsmedel. Tidigare studier inom ämnet har gjorts men i begränsat antal och då har främst påverkan på kundtillfredsställelse, svinn, förändring av logistik och personalförändringar beaktats. LÄS MER