Sökning: "dynahmat"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet dynahmat.

  1. 1. Parametrisering av förskämningsmodeller

    Kandidat-uppsats, Malmö högskola/Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

    Författare :Anton Forsberg; Erik Haglund; [2015]
    Nyckelord :Parametrisering; Förskämning; Modeller; Mjukvaruutveckling; Matematik; Design science;

    Sammanfattning : Dynahmat är ett projekt inom vilket matematiska modeller används för att predicera ettflertal olika livsmedels förskämningstid förutsatt aktuella miljötemperaturer, vilka uppmätsav sensorer. I detta examensarbete behandlas parametrisering av dessa förskämningsmodeller,med målet att alla livsmedels modeller ska följa en gemensam grund som kan tillämpasför att skapa nya instanser av förskämningsmodeller. LÄS MER

  2. 2. Hållbarhetsprediktion av kött genom tillämpning av temperatursensorer

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Josefin Ryssnäs; Jannica Ståhl; [2015]
    Nyckelord :bäst före-datum; storkök; sjukhuskök; dynahmat; försörjningskedja; produktsäkerhet; kvalitet; hållbarhetsmärkning; hållbarhet; matsvinn; spårbarhet; livsmedel; temperaturpåverkan; sista förbrukningsdag; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Opportunities and Challenges in the Implementation of Dynamic Shelf Life in a Food Supply Chain

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Lina Nord; Lina Olofzon; [2014]
    Nyckelord :DSLP Service; DynahMat; Dynamic Shelf Life; RFID; Biosensors; Supply Chain Management; Business Model; Coordination; Information Sharing; Transparency; 4PL company; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : DynahMat is an ongoing project at the Packaging Logistics department at Lund University, which aims to reduce food waste by establishing the true quality and shelf life of chilled goods through a dynamic shelf life prediction (DSLP) service. The idea behind the service is, throughout the entire supply chain, to measure temperature and microbial growth using sensors attached to the package. LÄS MER

  4. 4. Validering av prognosmodeller för prediktering av tillväxt för mjölksyrabakterier i rökt skinka

    Kandidat-uppsats, Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Needa Shaheen; Lina Sauer; [2014]
    Nyckelord :Förskämning; skinka; prognosmikrobiologi; mjölksyrabakterier; identifiering; hållbarhetstid; lagringstemperatur;

    Sammanfattning : Examensarbetet utfördes på SP-Food and Bioscience (tidigare SIK-Institutet för Livsmedel och Bioteknik) och anknyter till projektet DynahMat (Dynamisk Hållbarhetsdatum för Minimerat Svinn). Syftet med examensarbetet var att undersöka hur väl tillväxten av mjölksyrabakterier predikteras av tre befintliga prognosmodeller jämfört med tillväxten av naturligt förekommande mjölksyrabakterier i MA-packad rökt skinka. LÄS MER