Sökning: "eating behaviour"
Visar resultat 16 - 20 av 126 uppsatser innehållade orden eating behaviour.
16. Nourishing a growing population : overcoming the challenge of B12 deficiency in an increasingly vegetarian world
Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Increasing numbers of people are eliminating animal products from their diet in response to environmental concerns, as well as for human health reasons and in recognition of animal rights. Vitamin B12, an essential nutrient produced exclusively by bacteria and archaea, is present in animal products but is generally absent from unfortified plant foods. LÄS MER
17. Kvinnliga gymnasieelevers fysiska självuppfattning : och hur det påverkar dem i ämnet idrott och hälsa
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap (from 2013)Sammanfattning : I tidigare forskning går det att läsa att individers fysisk självuppfattning kan påverka deras beteende, attityder, upplevelser och känslor i förhållande till kroppen. Den fysiska självuppfattningen kan variera beroende på vilken situation personen befinner sig i. LÄS MER
18. VÅRDPERSONALS UPPLEVELSER KRING MÅLTIDSMILJÖNS BETYDELSE FÖR PERSONER MED DEMENS
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för hälsa och samhälle (HS)Sammanfattning : Bakgrund: Demenssjukdom är en utbredd folksjukdom, idag lever 50 miljoner personer världen över med sjukdomen, och antalet drabbade förväntas tredubblas till år 2050. Sjukdomen är av kronisk och progressiv art där nervcellerna i hjärnan skadas och därmed uppstår olika kognitiva och fysiska funktionsnedsättningar. LÄS MER
19. Eating out : a constructionist take on understanding a consumption phenomenon
Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : The purpose of this study is to understand the processes that occur before eating out at a restaurant or a café, in order to shed more light on the complexities of consumption behaviour. The dissertation utilizes symbolic interactionism and other social constructionist theories to understand how participants in three different focus groups make sense of processes prior to eating out and the meanings associated within these processes. LÄS MER
20. Extrusion of grass silage and its effect on feed intake, milk production and ingestive behaviour of dairy cows
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Grass and clover ley is the main forage crop in Sweden, however, its restrictive role in feed intake limits the total amount included in the diet of a dairy cow. This study examined the effect of extrusion on grass silage intake, milk production, ingestive behaviour and rumen pH. LÄS MER