Sökning: "ecological food and health"

Visar resultat 1 - 5 av 58 uppsatser innehållade orden ecological food and health.

  1. 1. TROFISK ÖVERFÖRING OCH TOXISKA EFFEKTER AV (NANO-)PARTIKLAR FRÅN ELEKTRONISKT AVFALL

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet / Institutionen för biologi och miljövetenskap; Göteborgs universitet / Institutionen för biologi och miljövetenskap

    Författare :Elvira Hagman; [2023-06-22]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Today, nanoparticles (NPs) are being included in an increasing number of products, and with that comes the dispersion of NPs in the environment. However, the ecological impact of NPs remains largely unexplored, particularly in regards to real emissions with complex compositions of NPs and other pollutants. LÄS MER

  2. 2. Interacting futures of the Swedish food system

    Master-uppsats, Stockholms universitet/Stockholm Resilience Centre

    Författare :Hanna Carlsson; [2023]
    Nyckelord :scenarios; scenario modelling; fuzzy cognitive maps; food systems;

    Sammanfattning : Food systems are complex social-ecological systems. Currently, they are the source of large-scale health problems and environmental impacts, and there is widespread agreement that transformative change is needed. Scenarios are useful tools for directing such change, as they provide engaging future visions that work well with complex systems. LÄS MER

  3. 3. Användning av ekologiska och närproducerade livsmedel i ämnet hem- och konsumentkunskap

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Ann-Charlott Olén; Carina Hemmarö; Filippa Svedlund; [2023]
    Nyckelord :ekologiskt; närproducerat; ramfaktorer; hem- och konsumentkunskap;

    Sammanfattning : Bakgrund Genom att handla närproducerat och ekologiskt är det möjligt att bidra till hållbar utveckling. Enligt det centrala innehållet för hem och konsumentkunskap ska elever utbildas att göra genomtänkta val av livsmedel som främjar deras hälsa, ekonomi och vår miljö. LÄS MER

  4. 4. Inomhusodling av microgreens i urban miljö - ur ett företags- och hållbarhetsperspektiv

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för företagande, innovation och hållbarhet

    Författare :Josefina Andersson; Wilma Holmén; [2023]
    Nyckelord :microgreens; indoor farming; business perspective; sustainability; resource usage; economy; local grown food; food security; microgreens; inomhusodling; företagsperspektiv; hållbarhet; resursanvändning; ekonomi; lokala råvaror; tryggad livsmedelsförsörjning;

    Sammanfattning : Syftet med detta arbete var att undersöka inomhusodlingen av microgreens ur ett hållbarhetsperspektiv med anledning av att matförsörjningen står inför stora utmaningar. Detta gjordes i förhållande till resursanvändning, ekonomisk hållbarhet ur ett företagsperspektiv samt till vilka möjligheter och hinder microgreensodlingar har för att öka tillgången på lokala råvaror. LÄS MER

  5. 5. Exploring the Food Security and Dietary Diversity Situation: A Comparative Analysis between Bangladeshi Immigrants Currently Residing in Lund, Sweden and Their Previous Residence in Bangladesh.

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Graduate School

    Författare :Anta Ishmam Chowdhury; [2023]
    Nyckelord :Social Sciences;

    Sammanfattning : The purpose of this study was to compare the food security and dietary diversity status of Bangladeshi immigrants living in Sweden to their position in Bangladesh. Structured surveys were used to collect data from 15 Bangladeshi immigrants, which included demographic information as well as indices of food security and dietary diversity. LÄS MER