Sökning: "eggshell quality"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden eggshell quality.

  1. 1. Feeding Live or Dried Black Soldier Fly Larvae (Hermetia illucens) to laying hens – Effects on Immune Traits, Egg Quality, Feather Condition, Body and Organ Weights

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Adnan Aslam; [2023]
    Nyckelord :Black soldier fly; live larvae; dried larvae; immune response; egg quality; body weight; feather condition scoring;

    Sammanfattning : Due to increasing prices and potential scarcity of soybean meal (SBM), there is growing demand for alternative and sustainable protein sources in poultry production. Black soldier fly larvae (BSFL) have proven to be a suitable alternative based on nutritional value and sustainable production. LÄS MER

  2. 2. Kalciumomsättning och kalciumreglering : en jämförelse mellan värphöns och mjölkkor

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Kajsa Lätt; [2017]
    Nyckelord :Kalciumbrist; Kalcium; Medullärben; Kalvningsförlamning;

    Sammanfattning : Kalciumbrist är ett kostsamt tillstånd för produktionen. När värphöns drabbas av kalcium-brist försämras skalkvaliteten på äggen och tillslut avtar äggproduktionen. Mjölkkor drabbas oftast av akut kalciumbrist före eller efter kalvning, vilket ofta leder till höga veterinärkost-nader och kan även orsaka andra sjukdomar. LÄS MER

  3. 3. Att hålla högpresterande värphöns friska i 100 veckor : vilka utmaningar kan finnas i slutet av den förlängda produktionsperioden?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Sanna Gustafsson; [2015]
    Nyckelord :värphöns; ålder; benhälsa; ägg; äggskalskvalitet; hållbarhet; fjäderplockning; välfärd;

    Sammanfattning : I bl.a. svensk äggproduktion finns en önskan om att hålla värphönsen under en betydligt längre period än vad som görs idag. LÄS MER

  4. 4. The effect of sodium chloride on eggshell quality in laying hens : a review

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Författare :Karin Persson; [2009]
    Nyckelord :sodium chloride; eggshell quality; carbonic anhydrase; shell formation; poultry; hen; fowl;

    Sammanfattning : Sodium chloride, NaCl, has been shown to have a severe adverse effect on shell quality in birds when received in drinking water. This is a major problem due to an increase of breakage of eggs and great economic losses in commercial egg production. LÄS MER