Sökning: "ekologisk mat attityder"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden ekologisk mat attityder.

  1. 1. Påverkar information kring näringsinnehåll och ekologisk hållbarhet fysiskt aktiva konsumenters attityder till insekter som mat?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Julia Bengtsson; [2021]
    Nyckelord :Insects; food; survey; attitudes; nutrition; ecological sustainability; Insekter; mat; enkätundersökning; attityder; nutrition; ekologisk hållbarhet;

    Sammanfattning : Nuvarande matkonsumtion världen över bidrar till den globala miljöförstöringen. För att kunna främja en hållbar utveckling behöver alternativa näringskällor nyttjas och insekter är ett näringsriktigt livsmedel med hög proteinkvalitet som kan ersätta andra traditionella animaliska produkter. LÄS MER

  2. 2. Matens betydelse för ekologisk hållbarhet : en kvalitativ studie om restaurangchefers attityder och tillämpningar kring att servera måltider utifrån ett ekologiskt hållbarhetsperspektiv

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för hälsovetenskap

    Författare :Emmie Andersson; Jasmine Bohlin; [2021]
    Nyckelord :Attitudes; applications; food; restaurant managers; ecological sustainability perspective; Attityder; tillämpningar; mat; restaurangchefer; ekologiskt hållbarhetsperspektiv;

    Sammanfattning : Utifrån ett folkhälso- och samhällsperspektiv är livsmedelsproduktionen den största orsaken till globala miljöförändringar och även en riskfaktor för ohälsa. Samtidigt är kost en grundläggande bestämningsfaktor för hälsa. LÄS MER

  3. 3. Ekologisk skuldbeläggning? : En kvantitativ och kvalitativ receptionsstudie om Coops film Ekoeffekten

    Kandidat-uppsats, Stockholms universitet/JMK

    Författare :josefin dahlqvist; erica rohlin; [2016]
    Nyckelord :Hälsokommunikation; CSR; Propaganda; Skuld; Ansvar; Kampanj; Surveyundersökning; Fokusgrupp; Receptionsstudie; Coop; Ekoeffekten.;

    Sammanfattning : ”Ekologisk skuldbeläggning?” är en receptionsstudie författad av Erica Rohlin och Josefin Dahlqvist vid Stockholms Universitet på institutionen för mediestudier vårterminen 2016. Uppsatsen ämnade undersöka hur ett urval av en yngre generation (18-30 år) i Stockholm förhåller sig till Coops film Ekoeffekten, som utformats för att få människor att köpa mer ekologisk mat. LÄS MER

  4. 4. Den ekologiska märkningens betydelse för produkten: Attityder och upplevelser

    Kandidat-uppsats, Mälardalens högskola/Akademin för hälsa, vård och välfärd

    Författare :Tobias Strid Österman; David Svantesson; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Ekologisk mat har blivit ett hett ämne. Då forskningen är tvetydig är det intressant att uppmärksamma vad  människor faktiskt tycker. Studien bestod av två delar, en enkät där deltagarna fick skatta sina tankar kring ekologiska produkter, och ett kompletterande experiment där deltagarna fick skatta eko-märkt eller omärkt kaffe. LÄS MER

  5. 5. Den gröna trenden : Konsumenters attityder och beteenden kopplat till den ekologiska kosttrenden

    M1-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Amanda Norberg; Sofia Nilsson; [2014]
    Nyckelord :ekologisk mat; attityd; beteende; konsument;

    Sammanfattning : .... LÄS MER