Sökning: "ekologisk mat"

Visar resultat 1 - 5 av 77 uppsatser innehållade orden ekologisk mat.

  1. 1. Etiska aspekter på grishållning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Alexandra Granlund; [2019]
    Nyckelord :utilitarismen; djurrättighetsetiken; rättfärdiga; grishållning; etik; gris; kött;

    Sammanfattning : Grisen har sedan långt tillbaka i tiden varit en viktig källa till kött för människan och än idag är griskött populär mat i stora delar av världen. Till skillnad från exempelvis får och kor, som hålls för såväl kött som ull respektive mjölk, hålls grisar med det primära syftet att förse människan med produkter från dess döda kropp. LÄS MER

  2. 2. En alléodlings inverkan på markfaunan i jordbruksmark

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Examensarbeten i biologi

    Författare :Alva Johansson; [2019]
    Nyckelord :Biology and Life Sciences;

    Sammanfattning : A transition from conventional to organic agricultural practices has been shown to have positive impacts on soil and ground-living fauna. Organic farming manure is on the other hand harder for the crops to absorb than conventional fertilizers, which results in more pollutants and unsatisfactory yields. LÄS MER

  3. 3. LCA av tomatjuice – en jämförelse av KRAV-märkt och konventionell tomatjuice

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Erika Melin; [2019]
    Nyckelord :LCA; tomatjuice; ekologisk; KRAV; konventionell odling;

    Sammanfattning : Consumers demand organic crops and food that are grown and processed in a sustainable and healthy way. More studies regarding the organic agriculture's environment and climate impact are needed to demonstrate with certainty that such a cultivation system affects the environment less. LÄS MER

  4. 4. Vägen till en mer växtbaserad och ekologisk kost i den svenska grundskolan med fokusering på miljömålet Begränsad klimatpåverkan

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Kristoffer Nilsson; [2018]
    Nyckelord :Grundskolan; begränsad klimatpåverkan; miljömål; skollunch; Earth and Environmental Sciences; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : This study shows that by choosing plant-based organic food for lunch in the Swedish elementary school, one of the national environmental objectives in Sweden, Reduced climate impact, can benefit and be achieved sooner. Four respondents have been interviewed regarding Lund municipality and its commitment to become 100 % organic by the year 2020 and if the municipality reduces their use of animal products. LÄS MER

  5. 5. Nu får hönorna mat för det blev över : inkluderande pedagogik för ekologisk hållbar utveckling.

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT; Högskolan i Borås/Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT

    Författare :Nina Nilsson; Rebecca Sperling; [2018]
    Nyckelord :Ekologisk hållbar utveckling; handlingskompetenta barnet; inkludering; uppföljning;

    Sammanfattning : Inledning Detta är en kvalitativ studie om det handlings kompetenta barnet inom ekologisk hållbar utveckling. Detta för att ekologisk hållbarhet är väldigt aktuellt i dagens samhälle på grund av att vi överkonsumerar jordens resurser. LÄS MER