Sökning: "ekologisk produktion"
Visar resultat 11 - 15 av 177 uppsatser innehållade orden ekologisk produktion.
11. Vinproduktion i Sverige. : Hur reflekterar vinproducenter kring vinproduktionens miljöpåverkan?
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för Urbana Studier (US)Sammanfattning : 1999 godkändes Sverige som producent av kommersiella viner av EU. Vid vinproduktion uppstår miljöpåverkan genom användning av bekämpningsmedel och bevattning, tillverkningen av flaskor och transporter. LÄS MER
12. Certifierat lantbruk : ur ett lönsamhetsperspektiv
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Idag finns flertalet sätt att driva ett lantbruksföretag, varav två generella sätt är enligt ekologiska eller konventionella metoder. Sedan 2005 har andelen ekologiskt odlad åkermark ökat radikalt, däremot har denna ökning stannat av de senaste fem åren. LÄS MER
13. How does different production systems affect the welfare status of pigs from farm to abattoir? : developing and evaluating animal welfare protocols
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : The welfare of livestock animals is of great importance among Swedish citizens and has economical importance for the profitability of the pig production. On the day of slaughter, pigs are exposed to new environments and interactions that may compromise their welfare. There are different pig production systems in Sweden e.g. LÄS MER
14. Hållbar skönhet : En studie om cirkulär design inom skönhetsindustrin
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för designSammanfattning : Miljöproblemen växer i takt med den allt ökade konsumtionen, genom att människan idag konsumerar mer än vad planeten kan hantera. Om vi ska uppnå Agenda 2030 och mål 12, som innebär en hållbar konsumtion och produktion, krävs det en mer social, ekonomisk och ekologisk hållbar utveckling. LÄS MER
15. Ko och kalv tillsammans i mjölkproduktion : fältförsök på två ekologiska gårdar
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Syftet med den här studien var att undersöka hur kalvar inom ekologisk produktion som tillåts dia sin mor ökar i vikt under diperioden. Vidare studerades kornas mjölkproduktion och celltal under och efter diperioden. Försökskalvarna hölls med korna under dagtid och separerades nattetid. LÄS MER