Sökning: "ekologiskt livsmedel"

Visar resultat 16 - 20 av 91 uppsatser innehållade orden ekologiskt livsmedel.

  1. 16. Evaluating the sustainability of vegetarian, vegan, and New Nordic diets in Sweden : Combining environmental and nutritional aspects

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Martin Janoco; [2019]
    Nyckelord :environment; sustainability; sustainable diet; life cycle assessment;

    Sammanfattning : Changing the western dietary pattern toward a healthier diet with reduced intake of animal foods is a commonly recognized strategy in the ongoing effort for global sustainability. Since animal foods tend to have a high environmental impact, vegetarian diets are often suggested as an ecological alternative to the typical Western diet. LÄS MER

  2. 17. Tång på framtidens tallrik. Rättsliga förutsättningar för en ekologiskt hållbar tångskörd.

    Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Juridiska institutionen

    Författare :Annie Kolvik; [2018-02-15]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : På senare år har en trend att konsumera tång som livsmedel uppstått i Sverige. Ett intresse för att skörda tång finns både från privatpersoners och näringslivets håll. Tången är näringsrik och på flera sätt ett fördelaktigt livsmedel ur klimathänseende. LÄS MER

  3. 18. Vägen till en mer växtbaserad och ekologisk kost i den svenska grundskolan med fokusering på miljömålet Begränsad klimatpåverkan

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Kristoffer Nilsson; [2018]
    Nyckelord :Grundskolan; begränsad klimatpåverkan; miljömål; skollunch; Earth and Environmental Sciences; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : This study shows that by choosing plant-based organic food for lunch in the Swedish elementary school, one of the national environmental objectives in Sweden, Reduced climate impact, can benefit and be achieved sooner. Four respondents have been interviewed regarding Lund municipality and its commitment to become 100 % organic by the year 2020 and if the municipality reduces their use of animal products. LÄS MER

  4. 19. Jämförande av lönsamhet mellan ekologisk och konventionell växtodling i Skåne

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Karl Gustafsson; Fredrik Jansson; [2018]
    Nyckelord :Ekologisk växtodling; reducerad jordbearbetning; ekonomisk kalkyl; kalkyl etableringsmetod;

    Sammanfattning : Efterfrågan på ekologiska råvaror och produkter ökar årligen och det inhemska behovet överstiger utbudet. Arbetet visar på en fortsatt ökning av efterfrågan på ekologiska livsmedel i Sverige. LÄS MER

  5. 20. Gender, nature and small-scale farming : women’s narratives about gender and view of nature in relation to its impact on organic farming

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Kajsa Andersson; [2018]
    Nyckelord :agroecology; farming women; gender; inequalities; organic farming; social nature; sustainability;

    Sammanfattning : Agroecology is both the science, the practice and the movement of sustainable food systems whose meaning includes several dimensions. In this thesis, the social aspect of agroecology is in focus, with emphasis on gendering and gender equality. LÄS MER