Sökning: "ekologiskt livsmedel"
Visar resultat 16 - 20 av 91 uppsatser innehållade orden ekologiskt livsmedel.
16. Evaluating the sustainability of vegetarian, vegan, and New Nordic diets in Sweden : Combining environmental and nutritional aspects
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : Changing the western dietary pattern toward a healthier diet with reduced intake of animal foods is a commonly recognized strategy in the ongoing effort for global sustainability. Since animal foods tend to have a high environmental impact, vegetarian diets are often suggested as an ecological alternative to the typical Western diet. LÄS MER
17. Tång på framtidens tallrik. Rättsliga förutsättningar för en ekologiskt hållbar tångskörd.
Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Juridiska institutionenSammanfattning : På senare år har en trend att konsumera tång som livsmedel uppstått i Sverige. Ett intresse för att skörda tång finns både från privatpersoners och näringslivets håll. Tången är näringsrik och på flera sätt ett fördelaktigt livsmedel ur klimathänseende. LÄS MER
18. Vägen till en mer växtbaserad och ekologisk kost i den svenska grundskolan med fokusering på miljömålet Begränsad klimatpåverkan
Magister-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : This study shows that by choosing plant-based organic food for lunch in the Swedish elementary school, one of the national environmental objectives in Sweden, Reduced climate impact, can benefit and be achieved sooner. Four respondents have been interviewed regarding Lund municipality and its commitment to become 100 % organic by the year 2020 and if the municipality reduces their use of animal products. LÄS MER
19. Jämförande av lönsamhet mellan ekologisk och konventionell växtodling i Skåne
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Efterfrågan på ekologiska råvaror och produkter ökar årligen och det inhemska behovet överstiger utbudet. Arbetet visar på en fortsatt ökning av efterfrågan på ekologiska livsmedel i Sverige. LÄS MER
20. Gender, nature and small-scale farming : women’s narratives about gender and view of nature in relation to its impact on organic farming
Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Agroecology is both the science, the practice and the movement of sustainable food systems whose meaning includes several dimensions. In this thesis, the social aspect of agroecology is in focus, with emphasis on gendering and gender equality. LÄS MER