Sökning: "ensilagekvalitet"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet ensilagekvalitet.

  1. 1. Silage quality of grass and red clover-dominated forages as affected by particle size and additive, when ensiled at different dry-matter concentrations

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Malin Hamberg; [2021]
    Nyckelord :additive content; dry matter; particle size; silage quality;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie var att undersöka effekterna av partikelstorlek samt typ och dosering av kemiska tillsatser på ensilagekvalitet och lagringsstabilitet hos klöverdominerat ensilage och gräsensilage vid två torrsubstans (TS)-halter. Partikelstorlekarna var ca 24 cm för långt ensilage och ca 5 cm för hackat ensilage. LÄS MER

  2. 2. Hur påverkas ensilagebalarnas kvalitet beroende på klämkraft och plasttjocklek?

    M1-uppsats, SLU/Agrosystems (until 121231)

    Författare :Johan Bjurevall; Erik Gullander; [2009]
    Nyckelord :ensilagebalar; klämkraft; plasttjocklek; balklämma; ensilagekvalitet ;

    Sammanfattning : Syftet med detta examensarbete är att undersöka klämkraftens betydelse för ensilagekvalitetenför rundbalar. Därför gjordes ett försök på Svalövs Naturbruksgymnasium i maj 2008. Vårstudie var en del i ett större försök med fler olika led. LÄS MER

  3. 3. Effekt av förtorkningsteknik och tillsatsmedel på ensilagekvalitet samt konsumtion och produktion hos mjölkkor

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Sofia Gustavsson; [2008]
    Nyckelord :ko; kor; mjölk; mjölkkor; förtorkningsteknik; tillsatsmedel; ensilage; kvalitet; konsumtion; produktion;

    Sammanfattning : Ensilering innebär syrefri konservering av vallfoder med hjälp av mjölksyrebakterier där aktivitet av oönskade mikroorganismer såsom klostridier och enterobakter bör förhindras. Ett vallensilage med bra näringsinnehåll och god hygienisk kvalitet kan ge hög konsumtion och produktion hos mjölkkor. LÄS MER

  4. 4. Fallstudie av 10 skånska gårdar för en lönsam stutproduktion

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Nina Bäcklund; [2007]
    Nyckelord :nötkreatur; stutar; drav; drank; potatispulpa; HP-massa; naturbete;

    Sammanfattning : During the summer of 2005 a number of steer producers in Skåne, Sweden, found that their animals graded less favourable according to the EUROP carcass grading system when slaughtered, than ordinary. The aim with this project was to determine factors that affects the production result in steer production and to find the reason to the lower classification. LÄS MER