Sökning: "enterobacter"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet enterobacter.

  1. 1. Kontaminering av mikroorganismer på hälso- och sjukvårdspersonalens mobiltelefoner : En allmän litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärd

    Författare :Wilma Hasselblad; Kajsa Johansson; [2019]
    Nyckelord :contamination; healthcare workers; mobile phones; kontamination; hälso- och sjukvårdspersonal; mobiltelefoner;

    Sammanfattning : Användning av mobiltelefoner av hälso- och sjukvårdspersonal i hälso- och sjukvården har blivit allt vanligare. Forskning visar på att mobiltelefoner används av personal i patientnära situationer i syfte att underlätta arbetet. LÄS MER

  2. 2. Sur frukt : Syrad, frystorkad frukt som probiotiskt tillskott och måltidskomponent – En experimentell studie

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Isabelle Behrn; [2018]
    Nyckelord :Fermentering; mjölksyrabakterie; sensorik; hälsa; hållbarhet;

    Sammanfattning : Livsmedel kan konserveras på olika sätt, och syrning en teknik som har använts under tusentals år. In denna studie studerades syrning av frukt då ett flertal vetenskapliga studier uppmuntrar till en ökad konsumtion av frukt i syfte att förhindra uppkomst av kroniska sjukdomar. LÄS MER

  3. 3. Påverkan av fysikaliska och mikrobiologiska faktorer på vaslivet hos snittblommor

    Kandidat-uppsats, SLU/Horticulture (until 121231)

    Författare :Lovisa Eriksson; [2012]
    Nyckelord :mikroorganismer ; snittblommor; vasliv;

    Sammanfattning : Det här arbetet handlar om vilka mikrobiologiska faktorer som kan påverkar snittblommors livslängd. Koncentrationen av mikroorganismer i vasvattnet har en större betydelse för livslängden, mer än vilken sort av mikroorganismer som förekommer i vasvattnet. LÄS MER

  4. 4. Inverkan av juverhälsostatus på variation i mjölkens sammansättning och innehåll av utvalda inflammatoriska markörer

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Marie Boman; [2010]
    Nyckelord :Mjölkko; Juverhälsostatus; Subklinisk mastit; Inflammationsindikatorer; Mjölksammansättning; Variation;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNINGMastit är den vanligaste och mest kostsamma sjukdomen hos mjölkkor. Enligt statistik från Svensk Mjölk har cirka 65 % av alla kor i Sverige mastit någon gång under en laktation. Subklinisk (utan märkbara symtom) mastit utgör det största problemet. LÄS MER