Sökning: "ett enzym"
Visar resultat 1 - 5 av 81 uppsatser innehållade orden ett enzym.
1. Impact of nitrogen availability and nitrogen structural composition on fungal enzymatic activity and growth : how nutrient availability governs response and development of three saprotrophic Basidiomycetes
Master-uppsats, SLU/Dept. of Soil and EnvironmentSammanfattning : Fungi excrete a wide variety of extracellular enzymes to scavenge for nutrients, such as the often scarce yet essential nutrient nitrogen. All fungi produce highly specialized hydrolytic enzymes, e.g. peptidases, that depolymerize organic molecules. LÄS MER
2. Investigation of an enzymatic cascade for the production of 5- hydroxymethylfurfurylamine
Master-uppsats, KTH/Industriell bioteknologiSammanfattning : Biokatalys medför ett alternativt tillvägagångsätt för att kunna utforska och utveckla kemiskt syntetiserade vägar för produktionen av eftertraktade kemikalier, där hållbarhet och miljön tas till beaktan. I denna studie undersöktes potentialen av en enzymatisk kaskad för produktion av 5-hydroximetylfurfurylamin (HMFA). LÄS MER
3. Investigation of Milled Wood Lignin Extraction Using Enzymatic Hydrolysis for Application in Hydrophobic Barriers in the Food Packaging Industry
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Sammanfattning : The objective of this report is twofold: to optimise the extraction method of lignin from spruce altering a few process parameters and to investigate the use of lignin as a hydrophobic barrier in food applications. The process used was STEX (steam explosion) pretreatment followed by enzymatic hydrolysis and MWL (milled wood lignin) extraction using a mixture of dioxane-water. LÄS MER
4. Enzymaktivitet i kostkällor och bromelains förmåga att spjälka vassle- och ärtprotein
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : Proteiner är kroppens byggstenar och behövs bland annat för att reparera celler, bygga upp vävnader och muskler samt bilda enzymer. Proteinbrist kan leda till försämrad hälsa och därför finns rekommendationer att andelen protein i den dagliga kosten bör utgöra 18 E%. LÄS MER
5. Saponiner i ärta : biosyntes av soyasaponiner och dess genetiska mekanismer i ärtväxter
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : Efterfrågan på proteinrika vegetabiliska livsmedel ökar och intresse finns från både konsument, politiker och industri att använda svenskodlade råvaror i större utsträckning. Ärta (Pisum sativum L. LÄS MER