Avancerad sökning
Visar resultat 1 - 5 av 70 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Concentration of Proteins and Decrease of Salt Content in a Hydrolyzed Fermentation Broth Using Membrane Filtration
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Sammanfattning : Membrane filtration was used to concentrate proteins and decrease the salt concentration in a hydrolyzed fermentation broth. The broth was a by-product from the bacterial production and extraction of polyhydroxyalkanoates (PHA), that can be used to produce biobased plastics. LÄS MER
2. Extraction of Global Features for enhancing Machine Learning Performance
Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)Sammanfattning : Data Science plays an essential role in many organizations and industries to become data-driven in their decision-making and workflow, as models can provide relevant input in areas such as social media, the stock market, and manufacturing industries. To train models of quality, data preparation methods such as feature extraction are used to extract relevant features. LÄS MER
3. PHA-produktion och nerbrytning inom en industriell symbios. : Kan PHA produceras i en industriell symbios och har det rätt nedbrytningshastighet
M1-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper (from 2013)Sammanfattning : Sverige har som mål att vara koldioxidneutralt år 2045 och inte öka jordensmedeltemperatur med mer än 2°C. För att uppnå detta mål måste mängdenfossilbaserade produkter minskas eller fasas ut helt ur den svenska marknaden. Idagsläget är majoriteten av all plast producerad av fossila råvaror. LÄS MER
4. En experimentell simulering av luftdistributionens inverkan på spridningen av luftburna virus och bakterier : Laboratorieförsök med spårgas
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Energisystem och byggnadsteknikSammanfattning : Detta examensarbete presenterar resultatet från en experimentell studie med syfte att undersöka sambandet mellan ventilation i kontor och smittspridning av luftburna virus och bakterier. Fokuset i studien har framför allt riktats mot coronaviruset och även avgränsats till att enbart studera omblandande-, och deplacerande ventilation under den experimentella delen. LÄS MER
5. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER