Sökning: "examensarbete e"

Visar resultat 41 - 45 av 863 uppsatser innehållade orden examensarbete e.

  1. 41. Sambandet mellan ESG-betyg och prestation : En kvantitativ studie med 199 företag inom banksektorn i Australien, Storbritannien, USA samt EU-länderna.

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Företagsekonomi

    Författare :Sabina Berg; Gustaf Halvardsson; [2022]
    Nyckelord :Sustainability reporting; CSR; ESG-score; E-score; S-score; G-score; performance; Hållbarhetsrapportering; CSR; ESG-betyg; E-betyg; S-betyg; G-betyg; prestation;

    Sammanfattning : Titel: Sambandet mellan ESG-betyg och prestation. Nivå: Examensarbete på Grundnivå (kandidatexamen) i ämnet företagsekonomi Författare: Sabina Berg och Gustaf Halvardsson  Handledare: Jan Svanberg  Datum: 2022 – januari Syfte: I och med att hållbarhetsrapportering hamnat alltmer i fokus hos företag och intressenter, har ett växande intresse uppkommit gällande denna rapporterings påverkan på företags prestation. LÄS MER

  2. 42. Distributed Relay/Replay Attacks on GNSS Signals

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Malte Lenhart; [2022]
    Nyckelord :Global Navigation Satellite System GNSS ; Spoofing; Relay Replay Attack; Software Defined Radio SDR ; Security; Satellitnavigeringssystem; Spoofing; Relay Replay Attack; Software Defined Radio SDR ; Säkerhet;

    Sammanfattning : In modern society, Global Navigation Satellite Systems (GNSSs) are ubiquitously relied upon by many systems, among others in critical infrastructure, for navigation and time synchronization. To overcome the prevailing vulnerable state of civilian GNSSs, many detection schemes for different attack types (i.e. LÄS MER

  3. 43. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Almohannad Alahmad; [2022]
    Nyckelord :Frysning; ; förskämning; hållbarhet; mikroorganism; upptining;

    Sammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER

  4. 44. Techno-economic evaluation of hydrochar via hydrothermal carbonisation of organicresidues

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för teknikvetenskap och matematik

    Författare :Abdirahman Abdullahi; [2022]
    Nyckelord :Technoeconomic analysis; energy system modelling; HTC; hyrochar; system integration; OSMET;

    Sammanfattning : This thesis has investigated the techno-economic feasibility of upgrading the sludge from a chemical pulp mill to hydrochar via hydrothermal carbonization (HTC). The intended use of the hydrochar was to replace fossil coal within metallurgical applications in the iron and steel industry. LÄS MER

  5. 45. eID in the e-learning Environment

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Zhe Pan; [2022]
    Nyckelord :e-learning; eID; cross-border; PEPS; test case; e-learning; eID; gränsöverskridande; PEPS; testfall;

    Sammanfattning : At present, there are different Electronic Identity (eID) systems utilized in EU, resulting in difficulties to carry eID information and transfer eID data of e-learning systems from one EU country to another. A project entitled Secure idenTity acrOss boRders linKed (STORK) was launched to address this problem, by installing a Pan European Proxy Service (PEPS) server. LÄS MER