Sökning: "examensarbete kost"

Visar resultat 11 - 15 av 46 uppsatser innehållade orden examensarbete kost.

  1. 11. Framtagning av ett vikt- och kostoptimerat styrkolonnfäste

    Master-uppsats, Mälardalens högskola/Akademin för innovation, design och teknik

    Författare :Emma Sjöblom; [2017]
    Nyckelord :Styrkolonnfäste; produktutveckling; koncept; MDH; Scania; viktoptimering; kostoptimering; lönsamhet; examensarbete och höghållfasta stål.;

    Sammanfattning : Sammanfattning Denna rapport utgör resultatet av ett examensarbete på avancerad nivå inom produkt och processutveckling, som utförts åt Scania CV AB. Projektets syfte är undersöka och jämföra ett höghållfast stål med ett mjukt stål, samt undersöka lämplig tillverkningsmetod ur ett kost- och viktperspektiv på ett styrkolonnfäste. LÄS MER

  2. 12. Patienters upplevelser av att leva med diabetes typ 2 : En litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

    Författare :Ayan Ali; Eva Moreno Johansson; [2017]
    Nyckelord :diabetes typ 2; patient; upplevelser; egenvård; stöd; sjuksköterskans roll.;

    Sammanfattning : Diabetes typ 2 är en kronisk sjukdom som förekommer mest hos vuxna personer. Dock kan sjukdomen förekomma hos yngre personer. Antal personer som drabbas av diabetes typ 2 har ökat i hela världen. Den kraftiga ökningen av diabetes typ 2 orsakas mest av övervikt och fetma. LÄS MER

  3. 13. Miljöpåverkan av berikningsämnen - Livscykelanalys av berikningsämnen i Oatlys havredryck

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Miljö- och energisystem; Lunds universitet/Ekosystemteknik (CI)

    Författare :Cornelia Jarlbo Söderberg; [2016]
    Nyckelord :Livscykelanalys; LCA; Oatly; havredryck; livsmedelsberikning; riboflavin; vitamin B12; vitamin D2; kalciumkarbonat; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : För att begränsa den globala uppvärmningen krävs en omställning mot en klimatmässigt hållbar livsmedelsförsörjning. Konsumtionen av kött och mejeriprodukter, som idag står för en stor andel av matens klimatpåverkan, behöver minska till förmån för mer resurseffektiva vegetabiliska livsmedel. LÄS MER

  4. 14. Prognostisera i en hållbar era : Utvecklandet av en prognosmetod som värderar hållbara evenemang

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Linnéuniversitetet/Institutionen för marknadsföring (MF)

    Författare :Emil Dolk; Mikael Eriksson; [2016]
    Nyckelord :Hållbarhet; evenemang; prognosvärdering; destinationsutveckling; ekonomi; sociokulturella faktorer; miljö;

    Sammanfattning : Författare: Emil Dolk & Mikael Eriksson Handledare: Anders Hytter Examinator: Bertil Hultén Kurs: Examensarbete 30hp, Civilekonomprogrammet inriktning marknadsföring, Linnéuniversitetet Kalmar, VT 2016, 4FE63E Rapportens namn: Prognostisera i en hållbar era. Frågeställning: Hur skulle en metod som prognostiserar hållbara evenemang kunna vara utformad? Syfte: Huvudsyftet med denna studie är att utveckla en metod som prognostiserar huruvida evenemang är lönsamma eller ej för en destination utifrån ett ekonomiskt, sociokulturellt och miljömässigt perspektiv. LÄS MER

  5. 15. Kostundervisning i idrott och hälsa - Ett examensarbete om lärare i idrott och hälsas förhållande till kostkunskap och kostundervisning

    Kandidat-uppsats,

    Författare :Johan Nermansson; Jens Nerhall; [2015]
    Nyckelord :Kost; undervisning; idrott och hälsa; lärarutbildn;

    Sammanfattning : Sammanfattning:Fetma och övervikt påvisas som en oro för folkhälsan samtidigt som olika dieter florerar i media. Det är långtifrån en självklarhet att veta vad som är goda råd och vad som är rena oriktigheter av allt det media kommunice-rar. LÄS MER