Sökning: "examensarbete livsmedel"

Visar resultat 1 - 5 av 102 uppsatser innehållade orden examensarbete livsmedel.

  1. 1. Utveckling av köksredskap : Omrörare som underlättar arbetet i köket

    M1-uppsats, KTH/Produktionsutveckling

    Författare :Ebru Bircan; Garabet Wartan; [2023]
    Nyckelord :CAD; Project plan; Project base; Product development; Construction; CAD; Projektplan; Project base; Produktutveckling; Konstruktion;

    Sammanfattning : Detta examensarbete syftar till att ta fram ett produktförslag för att utveckla en batteridriven omrörare som saknas på marknaden. Målet med projektet var att skapa en självverkande omrörare som underlättar arbetet i köket genom att effektivisera och förenkla matlagningen när det kommer till omrörning av livsmedel i kastruller och liknande. LÄS MER

  2. 2. Identification of restoration hotspots in landscape-scale green infrastructure planning based on model-predicted connectivity forest

    Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap

    Författare :Xiaoming Wang; [2023]
    Nyckelord :boreal forest; conservation; restoration; connectivity; green infrastructure; GIS; Sweden; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Boreal forest landscapes have undergone severe anthropogenic fragmentation and their enormous values concerning, e.g., ecosystem service, biodiversity and culture are hazarded. LÄS MER

  3. 3. Miljöpåverkan av hund- och kattfoder ur ett livscykelperspektiv

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

    Författare :Louise Engsmyre; [2023]
    Nyckelord :Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : This study investigates the environmental impact from dog food and cat food produced in Sweden. With over 2.5 million dogs and cats in Sweden the potential environmental effect from their food is relevant to investigate. The aim of this study is therefore to quantify the environmental impact of 1 kg dog and cat food sold by Granngården. LÄS MER

  4. 4. Sambandet mellan country-of-origin och svenska konsumenters varumärkeslojalitet och priskänslighet : En kvantitativ studie om huruvida svenska konsumenters associationer till Sverige kan påverka deras lojalitet och priskänslighet mot svenska livsmedelsvarumärken.

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Företagsekonomi

    Författare :Julia Nordin; Emilia Tušetić; [2023]
    Nyckelord :Country-of-origin; brand loyalty; price sensitivity; attitudinal attachment; behavioral loyalty; food; food brands; Country-of-origin; varumärkeslojalitet; priskänslighet; attitydfäste; beteendelojalitet; livsmedel; livsmedelsvarumärken;

    Sammanfattning : Titel: Sambandet mellan country-of-origin och svenska konsumenters varumärkeslojalitet och priskänslighet – En kvantitativ studie om huruvida svenska konsumenters associationer till Sverige kan påverka deras lojalitet och priskänslighet mot svenska livsmedelsvarumärken. Nivå: Examensarbete på Grundnivå (kandidatexamen) i ämnet företagsekonomi. LÄS MER

  5. 5. Vattenbruket

    Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för arkitektur och byggd miljö

    Författare :Lukas Bergengren Hammarskiöld; [2023]
    Nyckelord :Arkitektur; Tång; Produktion; Arts and Architecture;

    Sammanfattning : Avståndet mellan produktion och konsumtion av livsmedel är långt. Dagens komplexa matsystem har försvagat vår relation till råvarors ursprung och dess värde. Industrier hamnar allt längre bort i periferin och blir otillgängliga för stadens invånare. LÄS MER