Sökning: "exempel på sammanfattning om kost"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden exempel på sammanfattning om kost.

  1. 1. Högstadieelevers resonemang kring matvanor

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Stina Nord; Erika Boström; [2023]
    Nyckelord :Upper secondary school students; Eating habits; Högstadieelever; Matvanor;

    Sammanfattning : Sammanfattning Bakgrund Forskning har visat att pojkars och flickors matvanor skiljer sig åt på högstadiet. Riksmaten ungdoms resultat visade att mer än 90% av deltagarna åt mindre än hälften av den rekommenderade mängden frukt och grönsaker. Ungdomar har god kännedom om vad som anses vara hälsosam och ohälsosam mat. LÄS MER

  2. 2. Vidskeplighet inom elitidrott : En kvalitativ studie om förekomsten av vidskepelser inom idrottsvärlden

    Magister-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för idrotts- och hälsovetenskap

    Författare :Tiglath Tasci; Cherbel Koria; [2018]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Sammanfattning Syfte och frågeställningar Syftet med föreliggande studie är att undersöka vad för vidskepelser som kan förekomma inom idrottsvärlden och varför de förekommer. Studiens frågeställningar är: Vilka är ritualerna som utförs? Skiljer ritualerna sig mellan olika individer, grupper av individer och/eller mellan olika sporter, i det här fallet fotboll, tennis, ishockey och innebandy? Vilka är de bakomliggande orsakerna till att ritualerna genomförs? Genomförs de till exempel av vidskepelse (specifika erfarenheter/rädslor) eller genomförs de med hänvisning till några specifika kunskaper eller förnuftsmässiga skäl? Metod Studien har utförts med hjälp av en kvalitativ ansats som består av sex intervjuer med elitidrottsspelare från fyra olika sporter. LÄS MER

  3. 3. Är priset ett sätt att påverka mängd frukt och grönsaker i kosten?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Maria Popov; [2013-05-30]
    Nyckelord :frukt grönsaker kost;

    Sammanfattning : Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition Sammanfattning Titel: Är priset ett sätt att påverka mängd frukt och grönsaker i kosten? Författare: Maria Popov Handledare: Heléne Bertéus Forslund Examinator: Ingrid Larsson Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Examensarbete, 15 hp Datum: 2013-05-23 Bakgrund: Intag av frukt och grönsaker (FG) är viktigt för hälsan, bland annat för förekomst av fetma, diabetes och hjärt-kärlsjukdomar. I höginkomstländer är en ökning av FG-intaget önskvärd, då endast en liten del av befolkningen äter rekommenderade mängder, samtidigt som nämnda sjukdomar står för flest fall av ohälsa och död. LÄS MER

  4. 4. Pedagogisk måltid i förskolan

    Kandidat-uppsats,

    Författare :Frida Gustafsson; Anneli Granat; [2012]
    Nyckelord :Kunskap; kost; hälsa; måltidsituation;

    Sammanfattning : SammanfattningStudien gick ut på att analysera måltidssituationerna på två olika förskolor med olikaförutsättningar. Vi ville veta ifall pedagogerna arbetade med så kallade pedagogiska måltider,som går ut på att pedagogerna äter tillsammans med barnen för att föregå med gott exempeloch för att lättare kunna lära barnen om hur en bra måltid går till. LÄS MER

  5. 5. Hälsa : En innehållsanalytisk undersökning av begreppet hälsa i läroböcker i ämnet Idrott och hälsa för skolans senare år och gymnasiet

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier

    Författare :Kristin Höglund; Frida Ångström; [2011]
    Nyckelord :Didaktik; idrott och hälsa; läroböcker; innehållsanalys; hälsa.;

    Sammanfattning : Sammanfattning Den här studien undersöker begreppet Hälsa i läroböcker inom skolämnet idrott och hälsa för grundskolans senare år och gymnasiet. Syftet med uppsatsen är att se hur hälsa framställs i läroböckerna. LÄS MER