Sökning: "externa stimuli"
Visar resultat 6 - 9 av 9 uppsatser innehållade orden externa stimuli.
6. Nudging för att främja beteenden : En undersökning av Högskolerestauranger ABs klimatmärkning
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Studien avser undersöka Högskolerestauranger AB:s projekt angående klimatmärkningen som infördes på deras menyer i Uppsala under hösten 2017. Den första delen av studien undersöker hur projektet startade, vad projektet innefattar samt Högskolerestauranger AB:s samarbete med Uppsala Kommun och CarbonCloud. LÄS MER
7. Implementation and evaluation of functional connectivity measures - a resting state fMRI study of cognitively impaired subjects
Master-uppsats, Lunds universitet/SjukhusfysikerutbildningenSammanfattning : Resting State Functional Magnetic Resonance Imaging (rs-fMRI) is often used to map brain networks or Resting State Networks (RSNs). The networks are estimated by calculating how similarly certain spatially distinct brain regions behave. These networks have been shown to dier in individuals with many dierent kinds of cognitive diseases. LÄS MER
8. Faktorer som inverkar på foderintaget hos hästar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Hästens foderintag är en viktig biologisk process och behövs för att förse hästen med energi och näring så att de kemiska processerna i kroppen kan upprätthållas. Foderintaget påverkar även mängden näringsämnen och energi som hästen har tillgängligt för utveckl-ing av beteendemässiga och psykologiska processer. LÄS MER
9. “A toxic environment: Making the unhealthy choice easier” : Upplevelser av hur miljöstimuli påverkar ätbeteenden
Master-uppsats, Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Fetma är ett folkhälsoproblem som fortsätter att eskalera världen över. En betydande orsak till detta är den så kallade toxiska miljön vilken medför att människor ständigt exponeras för energität mat och dryck, vilket kan påverka ätbeteendet. LÄS MER