Sökning: "färdigrätter"

Hittade 5 uppsatser innehållade ordet färdigrätter.

  1. 1. Är färdigrätter klimatvänliga?

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Ella Attling; Johanna Jönsson; [2020]
    Nyckelord :Färdigrätter; Livsmedelsindustrin; Klimat; Koldioxidekvivalenter; Hemlagad mat;

    Sammanfattning : Studien har undersökt om färdigrätter är klimatvänliga. Kvalitativa intervjuer genomfördes för att granska hur livsmedelsföretag arbetar för att minska klimatpåverkan från färdigrätter. LÄS MER

  2. 2. Mat- och måltidssituationen hos innebandyspelare på riksidrottsgymnasiet

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Märta Jakobsson; Josefin Gustafsson; [2018]
    Nyckelord :elitidrottande ungdomar; elitidrott; innebandy; måltidssituation; kost; kvantitativ;

    Sammanfattning : Bakgrund Ungdomar som vill nå eliten inom innebandy behöver äta optimalt för att prestera på träningar, matcher och i skolan. Kosten är en viktig faktor eftersom ungdomarna fortfarande är i en tillväxt- och utvecklingsfas och en felaktig kosthållning kan leda till skador, sömnsvårigheter och ätstörningar. LÄS MER

  3. 3. Skatter och subventioners effekter på den svenska konsumtionen av djupfrysta färdigrätter

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Nationalekonomiska institutionen

    Författare :Charlie Lundgren; [2013]
    Nyckelord :skatt subvention multipel regression efterfrågefunktion; Business and Economics;

    Sammanfattning : Syftet med denna uppsats är att ur en nationalekonomisk synvinkel se ifall man med prisjusteringar kan få en genomsnittlig svensk att välja det hälsosammare alternativet i nyckelhålsmärkt och därmed belasta sjukvårdskostnaderna mindre. Ett andra mål är att med prisjusteringar få genomsnittssvensken att köpa mindre av de produkter som är allmänt känt onyttiga. LÄS MER

  4. 4. Välj rätt! En näringsjämförelse av färdigrätter till äldre

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Jonna Augustsson; Linda Eriksson; [2012-10-01]
    Nyckelord :Färdigrätt; äldre; näringsinnehåll; hemtjänst;

    Sammanfattning : Äldre äter ofta tre mål om dagen varav ett som är varmt/tillagat. Detta ställer höga krav på näringsinnehållet. Under en lunch/middag bör äldre få i sig 430 -540 kcal samt 25 – 30 gram protein enligt svenska näringsrekommendationer. LÄS MER

  5. 5. En undersökning av marknaden för djupfrysta färdigrätter

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Martin Hansson; Bobby Seger; Magnus Jakobsson; [2004]
    Nyckelord :Djupfryst färdigrätt; segmentering; konsumentprofil; produktattribut; undersökningsmetod; Management of enterprises; Företagsledning; management; Business and Economics;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med uppsatsen är att undersöka marknaden för djupfrysta färdigrätter. Vi vill få fram en konsumentprofil, dvs. undersöka vilka egenskaper som utmärker en typisk färdigrättskonsument, samt vilka attribut de värdesätter. LÄS MER