Sökning: "färg kemi"

Visar resultat 1 - 5 av 26 uppsatser innehållade orden färg kemi.

  1. 1. Utveckling av schampo- och balsamkoncept : Specialanpassad hårvård som sparar vatten

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Noah Pereira; Oliver Eisen; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Arbetet har följt en designprocess i uppdrag av fyra personer som studerar teknisk kemi år 2 på KTH. Uppdragsgivarna har framfört en idé för ett schampo- och balsamkoncept som minskar vattenanvändning genom att eliminera det från produktion och transport. LÄS MER

  2. 2. Optimering av specialfärgningsmetoden Fouchet

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Linn Larsson; [2022]
    Nyckelord :Fouchet; Gallpigment; Histologi; Levervävnad; Van Gieson;

    Sammanfattning : Fouchet är specialiserad färgningsmetod för att påvisa gallpigment i leverpreparat. Fouchet-reagens innehåller järnklorid som oxiderar gult bilirubin till grönt biliverdin i närvaro av triklorättiksyra och ger en klar grön färg på leverns gallpigment. LÄS MER

  3. 3. Analysis of Benzoisothiazolinone in process water from operations that handle large amounts of paint residues

    Master-uppsats, KTH/Kemi

    Författare :Cagenna Magendran; [2022]
    Nyckelord :Flocculation; Gas chromatography-mass spectrometry; Isothiazolinones; Paint residues; Stockholm s water and waste; Flockulering; Gaskromatografi-masspektrometri; Isotiazolinoner; Färg rester; Stockholm vatten och avfall.;

    Sammanfattning : I denna studie undersöks isotiazolinoner i avloppsvatten eftersom det finns i alla kommersiella färger. För att avgöra om reningsverken är tillräcklig bra används gaskromatografi-masspektrometri (GC-MS) för att analysera förekomsten av BIT i processvatten som släpps ut i mjövattnet. LÄS MER

  4. 4. Går det att minska halten tillsatt sackaros i sorbet och fortfarande erhålla en likvärdig produkt? : Fysikaliska och sensoriska tester på jordgubbssorbet med minskad mängd tillsatt sackaros

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Adam Jönsson; [2022]
    Nyckelord :Jordgubbssorbet; sackaros; ÖlandsChoklad; produktutveckling;

    Sammanfattning : Hos vissa grupper är sockerkonsumtionen för hög i dagens samhälle. Sackaros som är en annan benämning för strösocker, har hög energitäthet men innehåller inga mikronäringsämnen. Vid en hög konsumtion av sackaros ökar risken för att få i sig tillräcklig mängd av mikronäringsämnen. LÄS MER

  5. 5. Hur begreppet ”enkla kemiska processer” tolkas i förskolan : En intervjustudie med förskollärare och barnskötare

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet

    Författare :Carolina Olsson; Emelie Strandberg; [2021]
    Nyckelord :Chemistry; interpretations; preschool; preschool staff; simple chemical processes; Enkla kemiska processer; förskola; förskolepersonal; kemi; tolkningar;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie är att bidra med kunskapen om vilken innebörd läroplansbegreppet ”enkla kemiska processer” fått i förskolans naturvetenskapliga undervisning. Empirin samlades in genom kvalitativa semistrukturerade intervjuer av förskolepersonal, fördelat på sex förskollärare och fyra barnskötare. LÄS MER