Sökning: "färsk frukt och grönsaker"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden färsk frukt och grönsaker.

  1. 1. The possibilities of recycling wash water at Vidinge

    Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)

    Författare :Julia Mauritzson; [2020]
    Nyckelord :reuse; treatment; fresh-cut; water engineering; environmental engineering; avloppsteknik; vattenförsörjningsteknik; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Water is a resource of importance and with drier weather around the world, including Swe-den, there is a risk of too low levels of water to satisfy for instance households, animals and industries in the future. Fresh-cut fruit and vegetable industries are water intense and almost all process water is used in the washing process. LÄS MER

  2. 2. Minska svinn av frukt och grönsaker genom produktdesign

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Vivika Ekman; [2019]
    Nyckelord :Produktdesign; Industrial design; Food waste; Matsvinn; Hållbar utveckling; Sustainable development; Prevention; Household; Hushåll; Förebygga; Behavior; Beteende; Konsumtion; Consumption;

    Sammanfattning : Av all mat som produceras slängs ca en tredjedel, av det beräknas upp till 50% vara svinn. Svinn är onödigt matavfall, sådant som hade kunnat ätas om det hanterats annorlunda. Exempelvis en grönsak som blivit möglig. LÄS MER

  3. 3. Food waste conversion : A study on how conversion can reduce in-store food waste in Swedish supermarkets

    Master-uppsats, Högskolan i Jönköping/IHH, Centre of Logistics and Supply Chain Management (CeLS)

    Författare :Rahma Omar Abdulkadir; Filippa Calmfors; [2019]
    Nyckelord :Food waste; retailer; food supply chain; fresh fruits and vegetables; conversion; Matsvinn; återförsäljare; matförsörjningskedja; färsk frukt och grönsaker; konvertering;

    Sammanfattning : Problem: Food waste is a major issue from both an environmental as well as an economic perspective. In Europe alone, 90 million tons of food is wasted in the food supply chain every year. In order to reduce these excessive costs and the environmental impact, new food waste management strategies need to be developed and established. LÄS MER

  4. 4. Tillväxtinhibering på fast substrat av Aspergillus niger-sporer genom tillsats av sorbin-, bensoe- och fenylmjölksyra

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Emma Boström; [2011]
    Nyckelord :livsmedelskvalitet; Aspergillus niger-sporer; PLA; fast substrat; låg sporkoncentration; pH;

    Sammanfattning : Mögelkontaminering är ett problem inom livsmedelsindustrin eftersom den kan orsaka minskad hållbarhet och minskad säkerhet av livsmedel. Aspergillus niger är ett vanligtförekommande mögel i varmare klimat och hittas därför ofta i importerade livsmedel. A.niger kan till exempel orsaka stor förstörelse av färsk frukt och grönsaker. LÄS MER