Sökning: "färskt"

Visar resultat 1 - 5 av 71 uppsatser innehållade ordet färskt.

  1. 1. Biogas production with Sargassum algae in Grenada : Optimization of process and market analysis

    Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Wed Al-Lami; Sofia Herjevik; [2023]
    Nyckelord :Sargassum algae; biogas; anaerobic digestion; bioenergy; Sargassotång; biogas; anaerobisk nedbrytning; bioenergi;

    Sammanfattning : This study has been carried out within the framework of the Minor Field Studies ScholarshipProgramme (MFS), which is funded by the Swedish International Development Cooperation Agency,Sida. The field study was conducted in Grenada in the spring of 2023. LÄS MER

  2. 2. Interaktion i kulturskolans instrumentalundervisning : En fallbeskrivning av fiolundervisning

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Kungl. Musikhögskolan/Institutionen för musik, pedagogik och samhälle

    Författare :Liselotte Boustedt; [2023]
    Nyckelord :interaction; instrumental teaching; group teaching; one-to-one-teaching; Design for learning; social semiotics; multimodality; stimulated recall; observation; interaktion; instrumentalundervisning; gruppundervisning; enskild undervisning; mästarlära; kulturskola; Design för lärande; socialsemiotik; multimodalitet; stimulerad intervju; observation;

    Sammanfattning : Bakgrunden till detta självständiga arbete ligger i mina erfarenheter av instrumentalundervisning i den svenska kulturskolan tillsammans med mitt intresse för interaktion mellan lärare och elev i likväl en-till-en-undervisning som gruppundervisning. Kulturskolan har gått igenom många förändringar genom historien. LÄS MER

  3. 3. Business Model Innovation for a Foodtech Startup : Solving Food Waste Using Real Time Spoilage Indicator

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Devanand Pasunuri; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Food, an essential to human existence is also a major contributor to negative environmental and social impact due to the complexity of the food system, current ways of working of the stakeholders and consumer behaviour. This thesis deals with one such food product, fresh meat which has a high carbon footprint due to extensive land and water usage during production. LÄS MER

  4. 4. A study on solar assisted hydrogen production with seawater electrolysis for British household heating applications

    Master-uppsats, KTH/Kraft- och värmeteknologi

    Författare :Lucas Chaubier; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : In the United Kingdom, 85% of households rely on natural gas for space/water heating and cooking. On average, the yearly demand for one household for providing heat from natural gas is 13300 kWh. LÄS MER

  5. 5. How brownification and eutrophication effects a drinking water source – with Lake Bolmen, Sweden, in focus

    Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning; Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

    Författare :Stina Stomberg; [2022]
    Nyckelord :brownification; eutrophication effects; drinking water; phytoplankton; Lake Bolmen; mesocosm; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : The ongoing human impact in form of deforestation, urbanization and intense agriculture is affecting the natural hydrology and our freshwater lakes negatively. Both eutrophication and brownification has seen to increase with the ongoing environmental change which can potentially have large impact on our freshwater ecosystems. LÄS MER