Sökning: "förädling"
Visar resultat 1 - 5 av 124 uppsatser innehållade ordet förädling.
1. Sudetisk lärk – ett alternativ för sydsvenska skogar?
Master-uppsats, SLU/Southern Swedish Forest Research CentreSammanfattning : Den svenska skogsbranschen möter betydande utmaningar med de globala klimatförändringarna som hotar framtida råvaruförsörjning. Högst troligtvis bidrar klimatförändringar till ökade stormar och en övergång till varmare och torrare förhållanden. LÄS MER
2. Make or buy-analys för specialtillverkade komponenter
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Projektarbetet utförs på uppdrag av Virtual Manufacturing AB (VM) där frågor gällande make or buy av specialtillverkade komponenter har undersökts och besvarats. VM tillverkar och säljer Lean Manufacturing Products, vilket är produktionshjälpmedel, som används inom en rad olika industrier. LÄS MER
3. Söta svarta vinbär - Kartläggning av kvalitetsegenskaper med fokus på antocyaniner
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : Svarta vinbär, Ribes nigrum, är ett bär med lång historia i Sverige och har många kvalitativa egenskaper inte minst hur ett hälsoperspektiv. Dock faller inte detta bär alla i smaken på grund av dess sura smak, därför har förädling med fokus på att få fram en sötare smak utförts vid SLU. LÄS MER
4. Spridning av mjöldryga genom renkavle
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Mjöldryga (Claviceps purpurea Tul.) är en svampsjukdom som leder till stora skador på framför allt råg och vete. Den är vanligt förekommande i Europa och befaras öka i framtiden. Renkavle (Alopecurus myosuroides Huds. LÄS MER
5. Att få politiken på kroken : en etnografisk studie över hur åländska fiskare uppfattar och agerar i sitt yrke
Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Fisket har enligt tradition varit viktigt på Åland men är ett yrke som alltmer håller på att försvinna. Ökade utmaningar i form av begränsningar och regelverk, samt miljömässiga faktorer stramar åt fiskarnas olika möjligheter att bedriva deras näring. LÄS MER