Sökning: "för högt energiintag"

Visar resultat 1 - 5 av 21 uppsatser innehållade orden för högt energiintag.

  1. 1. Finns det ett samband mellan vad den unga hunden utfodras med och resultat på HD- och ED-röntgen?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Författare :Maja Wreland; [2023]
    Nyckelord :höftledsdysplasi; armbågsledsdysplasi; ledsjukdomar; hund; nutrition; utfodring;

    Sammanfattning : Höftledsdysplasi (HD) och armbågsledsdysplasi (ED) är utvecklingsstörningar som leder till missbildningar i lederna. Sjukdomarna har genetisk bakgrund men trots omfattande avelsprogram mot sjukdomarna kvarstår problemen hos många hundar. LÄS MER

  2. 2. Går det att minska halten tillsatt sackaros i sorbet och fortfarande erhålla en likvärdig produkt? : Fysikaliska och sensoriska tester på jordgubbssorbet med minskad mängd tillsatt sackaros

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Adam Jönsson; [2022]
    Nyckelord :Jordgubbssorbet; sackaros; ÖlandsChoklad; produktutveckling;

    Sammanfattning : Hos vissa grupper är sockerkonsumtionen för hög i dagens samhälle. Sackaros som är en annan benämning för strösocker, har hög energitäthet men innehåller inga mikronäringsämnen. Vid en hög konsumtion av sackaros ökar risken för att få i sig tillräcklig mängd av mikronäringsämnen. LÄS MER

  3. 3. Kan steviasötad dryck till fördel för sackarossötad dryck minska kortsiktigt energiintag och aptit hos normalviktiga vuxna?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Linda Jakobsson; Lovisa Larsson; [2021-08-06]
    Nyckelord :Sweetening agents; Beverages; Appetite regulation; Appetite; Satiation;

    Sammanfattning : Sammanfattning Titel: “Kan steviasötad dryck till fördel för sackarossötad dryck minska kortsiktigt energiintag och aptit hos normalviktiga vuxna?” Författare: Linda Jakobsson och Lovisa Larsson Handledare: Jenny Van Odijk Examinator: Klara Sjögren Linje: Dietistprogrammet 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 21-05-31 Bakgrund Fetma och övervikt är ett ökande samhällsproblem. Utvecklingen beror delvis på levnadsvanor och ett för högt energiintag. LÄS MER

  4. 4. Energitillgängligheten hos kvinnliga och manliga elitidrottare - baserat på en fyradagars kostregistrering

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Matilda Erlandsson; Lina Nilsson; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Idrottare behöver äta stora mängder mat för att täcka sitt energibehov vilket har visats problematiskt och uppmärksammats som relativ energibrist hos både manliga och kvinnliga elitidrottare. Energitillgänglighet (EA) definieras som den energi som finns kvar till grundläggande fysiologiska processer efter att man räknat ut energiintag - energiförbrukningen från träning. LÄS MER

  5. 5. Skogsprodukter som idisslarfoder vid bristsituationer med fokus på mjölkkor

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Ida Milton; [2020]
    Nyckelord :skogsprodukter; skogsråvaror; smältbarhet; grovfoder; idisslare; mjölkkor; mjölkavkastning; förbehandling; processteknik;

    Sammanfattning : Träd innehåller cellulosa och hemicellulosa, vilket idisslare kan bryta ned och utvinna energi ifrån. Skogsprodukter/skogsråvaror så som träflis, spån, bark och pappersmassa har därför god potential till att fungera som grovfoder för idisslare. LÄS MER