Sökning: "företag kost"

Visar resultat 1 - 5 av 49 uppsatser innehållade orden företag kost.

  1. 1. Traveling and Meeting in a Pandemic World

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Lina Sundman; [2023]
    Nyckelord :COVID-19; Institutionalization; CSR; Business related travel; Organizations in Sweden; COVID-19; Institutioanlisering; CSR; Affärsresor; Organisationer i Sverige;

    Sammanfattning : The COVID-19 pandemic disrupted the world by changing and affecting the social practices when millions of employees were forced to stay at home and work in the digital context.The aim with this study is to investigate how business travel patterns have changed over time due to the global COVID-19 pandemic, and to investigate what patterns, policies, and behaviors are expected to look like in the future. LÄS MER

  2. 2. (O)hälsa på arbetsplatsen. En utvärdering av långtidseffekterna av en arbetsplatsförlagd livsstilsutbildning

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Jennifer Carlsson; Sofia Johansson; [2022-06-28]
    Nyckelord :arbetsplats; hälsofrämjande; livsstilsutbildning; långtidseffekt;

    Sammanfattning : Sveriges befolkningen lever i genomsnitt längre idag än tidigare och den stigande medellivslängden kan komma att medföra en senare pensionsålder. När vi förväntas jobba längre blir det också självklart att vi behöver fokusera på att behålla en god hälsa hos medarbetarna, något som sjukskrivningsstatistiken i dagsläget tyder på att vi inte gör i tillräckligt hög grad. LÄS MER

  3. 3. Hållbar klädkonsumtion – det låter bra, men hur gör jag? : En kvalitativ intervjustudie om ungas resonemang kring kläder och klädkonsumtion

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Josefine Hummel; Cecilia Castillo Eriksson; [2022]
    Nyckelord :Klädkonsumtion; konsumtionsbeteende; konsumtionsattityd; hem- och konsumentkunskap; hållbar klädkonsumtion;

    Sammanfattning : Bakgrund Klädindustrin kritiseras för negativ påverkan på miljön och social orättvisa i fabriker. Klädföretagens ambition att öka produktionens effektivitet och pressa priserna hotar FN:s hållbarhetsarbete och de uppsatta målen i Agenda 2030. Trots detta har klädkonsumtionen ökat. LÄS MER

  4. 4. ENTREPRENÖRSKAP I HEMOCH KONSUMENTKUNSKAP : Hur synliggörs begreppet i undervisningen?

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Henrik Olsson; Angelica Sjögar; [2022]
    Nyckelord :Entrepreneurship; home economics; teachers; experiences; compulsory school; Entreprenörskap; hem- och konsumentkunskap; lärare; upplevelser; grundskolan;

    Sammanfattning : Sammanfattning  Bakgrunden till ämnesvalet är att entreprenörskap har varit inskrivet i läroplanen sedan Lgr11 och ska genomsyra hela grundskolan som en röd tråd. I ämnet hem-och konsumentkunskap förekommer undervisning med koppling till entreprenörskap latent inom flera olika arbetsområden. LÄS MER

  5. 5. "Vi håller i håller ut men det hjälper inte" : En studie om tre svenska restaurangägares upplevelser av coronapandemins konsekvenser

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Elin Enqvist; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Pandemin har påverkat världen under 2020 och speciellt restaurangbranschen har varit i fokus för restriktioner. Svenska restaurangägare har varit upprörda kring hur de blivit påverkade av statens agerande och vilka konsekvenser det fått för deras verksamheter. LÄS MER