Sökning: "försäljning mat"
Visar resultat 1 - 5 av 38 uppsatser innehållade orden försäljning mat.
1. Ett modulärt system för Boxmeals varuautomater
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för industriell ekonomi, industridesign och maskinteknikSammanfattning : Denna rapport redovisar en undersökning och ett arbete som jag tillsammans medföretaget Boxmeal har gjort om hur man kan skapa ett modulärt system för attBoxmeal enkelt ska kunna sätta ut kyl, frys och torrskåp i olika konfigurationer hosderas kunder. Boxmeal är ett företag som hyr ut varuautomater runt om i Gävle. LÄS MER
2. Motivational factors and values of : a study of Swedish producers in local food nodes
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Securing food for the whole population is a key issue in the world. One way to make it possible is by developing the supply chains to a more sustainable agri-food system. These systems should provide the consumer with good, affordable food while the producers still get a good return for their products. LÄS MER
3. Är det samhällsekonomiskt lönsamt att odla soja i Sverige?
Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : The aim of this study was to analyze if soya framing would be nationally-economical to produce with a vertical hydroponic system, compared to being imported from Brazil. With the intention to study the production cost and climate impact effects of local production. LÄS MER
4. Skills and competencies for sustainable food systems : case study of young market gardeners in Sweden
Master-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : Global food systems are locked into a sociotechnical regime where actors are dependent on high external inputs and economies of scale, and systemic innovation is necessary to meet sustainability targets. Recent research into the development of education for fostering sustainability leaders, such as the Horizon 2020-project NextFood, have largely focused on mainstream agriculture, despite the importance of niches in driving systems change. LÄS MER
5. Värdet av lokalproducerad mat Förväntningar och definitioner av begreppet samt hur det förhåller sig till Agenda 2030
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Konsumenter och producenter har glidit längre ifrån varandra i samband med tillväxten av det globaliserade livsmedelssystemet. En ökad oro om vad maten innehåller och hur den produceras har fått fler konsumenter att vilja köpa lokalproducerade livsmedel i Sverige. LÄS MER