Sökning: "fallstudie restaurang"

Visar resultat 1 - 5 av 39 uppsatser innehållade orden fallstudie restaurang.

  1. 1. Mechanisms to enable operational efficiencies in a virtual context

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Anton Palmén; Morgan Bryer; Nathan Nilsson; [2023]
    Nyckelord :Virtual kitchens; Operational efficiency; Business model canvas; Virtuality; Business and Economics;

    Sammanfattning : Title: Mechanisms to enable operational efficiencies in a virtual context Seminar date: 1st of June 2023 Course: FEKH99, Bachelor Degree Project in Entrepreneurship and Innovation, 15 University Credit Points Authors: Morgan Bryer, Nathan Nilsson, Anton Palmen ´ Supervisor: Ziad El-Awad, Lund University Keywords: Virtual kitchens, Operational Mechanisms, Operational Efficiency, Business Model Canvas, Virtuality Research question: Research how the internal mechanisms of virtual restaurants enable high operational efficiency Purpose: On paper, virtual kitchens are more effective and profitable business ventures than traditional restaurants. The purpose of this thesis is to evaluate the internal mechanisms that enable operational efficiencies in virtual restaurants. LÄS MER

  2. 2. Behövs licens för livsmedelssäkerhet - En fallstudie om behovet av livsmedelslicens inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC); Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Natasa Curic; [2023]
    Nyckelord :Livsmedelslicens; livsmedelskörkort; misstänka matförgiftningar; resurssmart; hållbarhet; utbildning; livsmedelssäkerhet; livsmedelsverket; hållbarhetsmål; nationella miljömål; kunskapsprov; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Despite available training in food safety, regular inspections from the authorities and strict laws and regulations, the number of suspected food poisoning is estimated at 500,000 cases per year in Sweden (Norling, 1994). Since the 1990s, there have been discussions about introducing a "mandatory food driver's license" to improve food safety in Sweden. LÄS MER

  3. 3. Digitala mellanhänder – hjälp eller fallgrop i den svenska restaurangbranschen? : En kvalitativ studie om mellanhänders påverkan på kundengagemang och värdeskapande

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Emelie Sundin; [2023]
    Nyckelord :Customer engagement; Value co-creation; Service dominant logic; Restaurant; Digitala mellanhänder; Foodora;

    Sammanfattning : Digitalisering har gjort att många företag behövt anpassa sin verksamhet mot utvecklingen på marknaden. Plattformar, i form av digitala mellanhänder, har i sin tur tagit ett större spelrum genom att erbjuda företag fördelar som bredare kundbas och ökad synlighet för att bli del av deras nätverk. LÄS MER

  4. 4. Á la Instagram : En komparativ fallstudie om hur Instagram påverkar restauranger

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för datavetenskap och medieteknik (DVMT)

    Författare :Mathilde Bojén; Hedvig Söderdahl; [2023]
    Nyckelord :Instagram; Concept; Restaurant; Communication; Multimodular; Content; Instagrammable; Instagram; Koncept; Restaurang; Kommunikation; Multimodal; Innehåll; Instagramvänlig;

    Sammanfattning : Följande fallstudie fokuserar på hur Instagram påverkar restauranger. Syftet är att bedöma vilka effekter Instagram har på konceptbyggande hos restauranger, för att skapa en förståelse för hur ett socialt medie kan påverka ett företag. LÄS MER

  5. 5. Utmaningar inom restaurangbranschen. En kvalitativ studie om motivation inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Felicia Kinnå; Jasmin Willig; [2022-08-16]
    Nyckelord :Restaurangbranschen; motivation; personalomsättning; restaurang; arbetsmiljö;

    Sammanfattning : Restaurangbranschen har en stor betydelse för samhället i Sverige, men lider samtidigt av problem gällande personalbrist och hög personalomsättning. Hög personalomsättning och branschens attraktivitet är något som kan kopplas till motivation. LÄS MER