Sökning: "fallstudie restaurang"
Visar resultat 1 - 5 av 39 uppsatser innehållade orden fallstudie restaurang.
1. Mechanisms to enable operational efficiencies in a virtual context
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Title: Mechanisms to enable operational efficiencies in a virtual context Seminar date: 1st of June 2023 Course: FEKH99, Bachelor Degree Project in Entrepreneurship and Innovation, 15 University Credit Points Authors: Morgan Bryer, Nathan Nilsson, Anton Palmen ´ Supervisor: Ziad El-Awad, Lund University Keywords: Virtual kitchens, Operational Mechanisms, Operational Efficiency, Business Model Canvas, Virtuality Research question: Research how the internal mechanisms of virtual restaurants enable high operational efficiency Purpose: On paper, virtual kitchens are more effective and profitable business ventures than traditional restaurants. The purpose of this thesis is to evaluate the internal mechanisms that enable operational efficiencies in virtual restaurants. LÄS MER
2. Behövs licens för livsmedelssäkerhet - En fallstudie om behovet av livsmedelslicens inom restaurangbranschen
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC); Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Despite available training in food safety, regular inspections from the authorities and strict laws and regulations, the number of suspected food poisoning is estimated at 500,000 cases per year in Sweden (Norling, 1994). Since the 1990s, there have been discussions about introducing a "mandatory food driver's license" to improve food safety in Sweden. LÄS MER
3. Digitala mellanhänder – hjälp eller fallgrop i den svenska restaurangbranschen? : En kvalitativ studie om mellanhänders påverkan på kundengagemang och värdeskapande
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Digitalisering har gjort att många företag behövt anpassa sin verksamhet mot utvecklingen på marknaden. Plattformar, i form av digitala mellanhänder, har i sin tur tagit ett större spelrum genom att erbjuda företag fördelar som bredare kundbas och ökad synlighet för att bli del av deras nätverk. LÄS MER
4. Á la Instagram : En komparativ fallstudie om hur Instagram påverkar restauranger
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för datavetenskap och medieteknik (DVMT)Sammanfattning : Följande fallstudie fokuserar på hur Instagram påverkar restauranger. Syftet är att bedöma vilka effekter Instagram har på konceptbyggande hos restauranger, för att skapa en förståelse för hur ett socialt medie kan påverka ett företag. LÄS MER
5. Utmaningar inom restaurangbranschen. En kvalitativ studie om motivation inom restaurangbranschen
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Restaurangbranschen har en stor betydelse för samhället i Sverige, men lider samtidigt av problem gällande personalbrist och hög personalomsättning. Hög personalomsättning och branschens attraktivitet är något som kan kopplas till motivation. LÄS MER