Sökning: "falukorv"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet falukorv.

  1. 1. Hur ser matkonsumtionen ut för barn i åldrarna 6-8 år i skolan och på fritidsverksamheten? : En enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Sandra Mellgren; Emma Holmborn; [2022]
    Nyckelord :mat; skola; matkonsumtion; barn; 6-8 år; enkät; fritidsverksamhet;

    Sammanfattning : Bakgrund Resultatet från Riksmaten – Barn 2003 konstaterade att barn i Sverige äter för mycket mättat fett, samt söta och salta livsmedel. Skolan är en plats som möjliggör tidig grundläggning av hälsosamma matvanor. Att tidigt i livet ha möjlighet att etablera hälsosamma matvanor kan påverka framtida livsmedelsval. LÄS MER

  2. 2. ”Det är inte bara falukorv hit och en ostbit dit” – Utmaningar och möjligheter att främja hälsosamma matval i dagligvaruhandeln.

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Melissa Mjöberg; [2018-08-10]
    Nyckelord :livsmedelsbutiker; hälsosam mat; hälsopromotion; köppunkt; nudging;

    Sammanfattning : Hälsa har gått från att ses som ett tillstånd, till att istället ses som en process som skapas i relation mellan individ och samhälle. Hälsofrämjande insatser behövs därför inom olika områden, både individuella men även insatser som riktar sig till individens omgivning. LÄS MER

  3. 3. Konsistensförbättring av skivad salami och hushållsmedwurst på Siljans Chark AB

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Anna-Karin Rundqvist; [2015]
    Nyckelord :pH; starterkultur; temperatur; receptsammansättning; recipe; starter culture; temperature;

    Sammanfattning : Siljans Chark AB är ett lokalt förankrat företag i Mora. Där tillverkas många olika typer av charkprodukter, bland annat varmkorv, grillkorv, falukorv, leverpastej samt de fermenterade smörgåspåläggen salami och hushållsmedwurst. LÄS MER

  4. 4. Datummärkning av livsmedel : till nytta för producenter, handlare och konsumenter?

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Christine Jonsson; [2012]
    Nyckelord :matsvinn; bäst-föredatum; sista förbrukningsdag; hållbarhet;

    Sammanfattning : Varje dag förloras stora mängder livsmedel och dessa förluster sker i alla steg från jordbruket till konsumenternas hushåll. En av orsakerna till att mat går förlorad är att produkten börjar närma sig sitt bäst- föredatum. LÄS MER

  5. 5. Kvaliteten hos charkprodukter efter borttagandet av namnskydd, samt införandet av EU:s köttdefinition

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Elin Olsson; [2011]
    Nyckelord :namnskydd; köttdefinition; charkprodukter; kötthalt;

    Sammanfattning : Until the 1st of January 2003 there were thirteen processed meat products provided with name protection in Sweden. These products had to contain a certain amount of meat and/or a certain amount of fat to be allowed to carry a recognized name. LÄS MER