Sökning: "fas 05"

Visar resultat 1 - 5 av 18 uppsatser innehållade orden fas 05.

  1. 1. Ja, man måste ju vara lite extra - Om professionellt etablerade och rasifierade individers strategier för erkännande i yrkeslivet

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet / / Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap

    Författare :Gabriella Al Khouri; Amanda Strandberg; [2023-09-05]
    Nyckelord :Erkännande; Etnicitet; Rasifiering; Strategier; Yrkesliv;

    Sammanfattning : Vår studies syfte avser att belysa professionellt etablerade och rasifierade individers strävan efter erkännande i deras yrkesliv. Studien undersöker dels vilka utmaningar som rasifierade individer upplever i sitt etablerade yrkesliv, dels vilka strategier de använder i sin strävan efter erkännande relaterat till deras etniskt underordnade position. LÄS MER

  2. 2. Effekten av engångsbehandling med ultraljudstandborste för tandstensborttagning på hund

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Gunilla Andersson; Jenny Madeleine Palm; [2022]
    Nyckelord :emmi-pet; FAS-skala; parodontal sjukdom; plack; stress; tand; tandvård;

    Sammanfattning : Vikten av god munhälsa för sällskapsdjur, och munhälsans betydelse för helhetshälsan hos sällskapsdjur, uppmärksammas i allt högre utsträckning. Tandsten hos hund är vanligt förekommande och bildas när plack på tanden mineraliseras. LÄS MER

  3. 3. Kvinnors upplevelse av sin sexuella hälsa under och efter menopaus

    Magister-uppsats,

    Författare :Josefine Andersson; Johanna Loftegård; [2021-02-05]
    Nyckelord :menopaus; postmenopaus; sexuell hälsa; systematisk litteraturöversikt;

    Sammanfattning : Bakgrund: Menopaus är en naturlig del av en kvinnas liv som är förenad med hormonella och kroppsliga förändringar och innebär slutet av den reproduktiva perioden. Menopaus är förknippat med en rad symtom som kan påverka den sexuella hälsan. LÄS MER

  4. 4. Kan ett dagligt intag av blåbär rekommenderas för att minska blodtrycket hos individer med kardiovaskulära riskfaktorer? - En systematisk översiktsartikel

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Araceli Pereyra; Elin Jakobsson; [2020-08-24]
    Nyckelord :blåbär; hypertoni; kardiovaskulära sjukdomar; kardiovaskulära riskfaktorer; blueberry; hypertension; cardiovascular diseases; cardiovascular risk factors;

    Sammanfattning : Sammanfattning Titel: Kan ett intag av blåbär rekommenderas för att minska blodtrycket hos individer med kardiovaskulära riskfaktorer? Författare: Araceli Pereyra och Elin Jakobsson Handledare: Klara Sjögren Examinator: Anna Winkvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2020-04-01 ___________________________________________________________________________ Bakgrund: Högt blodtryck är en riskfaktor för hjärt- och kärlsjukdomar. Forskning visar att polyfenoler, som det finns rikt av i blåbär, har en positiv effekt på blodtryck och skulle därför potentiellt kunna minska risken för att utveckla hjärt- och kärlsjukdomar. LÄS MER

  5. 5. The digesta passage rate among dairy cows with different abilities to consume large quantities of roughage : its impact on the milk production, and the reliability of the chemical fibre marker

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Maria Elisabeth Eklund; [2020]
    Nyckelord :chemical markers; chromium; chromium mordanted fibre; cobalt; concen-trate level; EDTA; iNDF; mean re-tention time; ethylenediaminetetraacetic acid; forage consumption; indigestible neutral detergent fibre; liquid digesta phase; MRT; rumen evacuation; sol;

    Sammanfattning : The objectives of the present master thesis were to investigate the passage rate among lactating Holstein and Swedish red dairy cows to investigate the hypotheses of: 1) The cows’ individual total mean retention time (TMRT) has a negative relationship to the cows’ individual forage intake capacity. 2) A reduced TMRT contributes to a reduced feed efficiency, but a higher milk yield. LÄS MER