Sökning: "fat"
Visar resultat 21 - 25 av 752 uppsatser innehållade ordet fat.
21. Associations Between Fat Free Mass Percentage and Relative Force Production in Two Strength Tests
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för företagande, innovation och hållbarhetSammanfattning : Background: Knowledge of the relationship between fat free mass (FFM) and strength capacity is not only useful in athlete coaching, but may also be important in developing clinical strategies for evaluating health in general populations. Sufficient skeletal muscle mass and strength are important factors for health and physical function. LÄS MER
22. Hur påverkar vallfodrets sockerinnehåll insulinresponsen hos EMS-hästar behandlade med en SGLT2-hämmare?
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Ekvint metabolt syndrom (EMS) är ett sjukdomskomplex som kan skapa stora hälsoproblem för drabbade hästar. Tre huvudsakliga komponenter ingår i EMS: insulindysreglering (ID), fetma (generell eller regional) samt insulinorsakad fång/ökad risk för insulinorsakad fång. LÄS MER
23. FYSISKT STRIDSVÄRDE BLAND VÄRNPLIKTIGA PÅ NORRBOTTENS FLYGFLOTTILJ : En tvärsnittsstudie med utgångspunkt i Army Combat Fitness Test
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Avdelningen för idrottsmedicinSammanfattning : Bakgrund & syfte: Europa befinner sig sedan femton månader tillbaka i en förändrad säkerhetspolitisk verklighet. Mot bakgrund av Rysslands invasion av Ukraina, som katalyserade Sveriges medlemsansökan till försvarsalliansen NATO, får mänsklig och teknisk beredskap på landets regementen betydligt större betydelse i internationell kontext de kommande åren. LÄS MER
24. Shelf-life study of rice pudding: Differences in assorted rice varieties and how they change in texture over time
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This master thesis was performed in collaboration with Orkla Foods Sweden AB. The aim of the study was to investigate rice pudding and how storage time affects the texture properties of the rice grains inside the pudding, and if this could be related to some of the properties of the raw rice. LÄS MER
25. Fouling modelling in a UHT unit based on plant data.
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Heat treatment of dairy products is essential for food safety, one way to perform this is ultra-high temperature (UHT) processing. During the process, macronutrients and minerals form fouling deposits which impairs heat transfer. Eventually the fouling needs to be removed chemically by alkaline and acidic detergents. LÄS MER