Sökning: "fekal förorening"
Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden fekal förorening.
1. Development of monitoring program for water safety in small-scale water treatment plants in rural areas of Ecuador
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaperSammanfattning : Globally a major health concern according to the World health organization (WHO, 2011) is gastro-intestinal infections caused by fecally contaminated water. The access to drinking water has increased due to international efforts, however the long-term sustainability and safety of the water accessed have gained criticism, and many water sources have proven to be both contaminated (UN, 2016) and badly managed (WHO, 2016a). LÄS MER
2. Förekomst av fekala mikroorganismer och antibiotikaresistenta bakterier i gödsel och vattendrag kring hästanläggningar
Master-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Med en tillväxt på 10-20 % mellan åren 2004 och 2010 är hästnäringen en växande bransch. Kopplat till konstaterat höga utsläpp av näringsämnen från hästanläggningar och indikationer på utsläpp även av föroreningar i form av fekala mikroorganismer gör det till en bransch som är angelägen är undersöka med avseende på dess miljöpåverkan. LÄS MER
3. Pathogens and antibiotic resistant bacteria in abattoir waste and animals : a study involving abattoir wastewater, earthworms and Marabou storks
Master-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : The aims of this study were to investigate abattoir wastewater for Escherichia coli and Enterococcus spp. (indicator bacteria for faecal contamination), Salmonella spp. and investigate if pathogens such as Salmonella spp. LÄS MER
4. Den mikrobiologiska statusen på köttfärs på pizzor i Uppsala kommun
Magister-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : Det är populärt att gå ut och äta pizza, och en vanlig ingrediens på pizza är köttfärs. Köttfärs tillhör gruppen lättfördärvliga livsmedel och märks därför med sista förbrukningsdag (SLV, Vägledning, 2011). LÄS MER
5. Förekomst av patogens bakterier i svenska dessertostar tillverkade av opastöriserad mjölk – ett livsmedelshygieniskt perspektiv
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan - Grythytte akademiSammanfattning : Trenden med ”Slow Food” och miljödebatten tillsammans med intresset för mathantverkantas vara bidragande orsaker till att besöken vid de svenska fäbodarna och smågårdsmejerierna ökar. I den traditionella osttillverkningen används opastöriserad mjölk. LÄS MER