Sökning: "fetthalt"
Visar resultat 1 - 5 av 50 uppsatser innehållade ordet fetthalt.
1. Högstadieelevers resonemang kring matvanor
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Sammanfattning Bakgrund Forskning har visat att pojkars och flickors matvanor skiljer sig åt på högstadiet. Riksmaten ungdoms resultat visade att mer än 90% av deltagarna åt mindre än hälften av den rekommenderade mängden frukt och grönsaker. Ungdomar har god kännedom om vad som anses vara hälsosam och ohälsosam mat. LÄS MER
2. Associations between health literacy, ADHD, and eating behaviour
Master-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för hälsovetenskaper (HOV)Sammanfattning : Personer med ADHD riskerar ohälsa i högre grad än befolkningen i stort. Såväl matvanor, som hälsolitteracitet kan ha signifikant inverkan på individers hälsa. LÄS MER
3. Fatty acid composition in Arctic char (Salvelinus alpinus) fed with red yeast biomass : a comparison between large and small specimens
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Oleaginous yeast has shown to be a promising alternative to replace vegetable oils in fish feed. A problem in aquaculture is that different growth rates can be observed among farm-raised fish, supressing the productions full potential. When different growth rates are observed, it can be questioned if the fish assimilate the feed to the same extent. LÄS MER
4. Hur lönsamt är det med en lägre inkalvningsålder?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Syftet med den här litteraturstudien är att försöka förstå varför den genomsnittliga inkalvningsåldern i Sverige fortsatt är relativt hög samt att ta reda på om det finns tydliga kopplingar mellan inkalvningsålder och lönsamhet. För att säkerställa en hållbar lönsamhet i ett mjölkföretag bör dess mål vara att minimera kostnader för rekryteringskvigorna samtidigt som produktionskapaciteten bibehålls eller stärks. LÄS MER
5. Våmacidos – den svårupptäckta sjukdomen : en studie kring hur sjukdomen uppkommer samt dess förekomst i Sverige
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : För att mjölkkor ska ha en väl fungerande våm krävs en foderstat med en stor mängd fiberrika material som stimulerar till idissling. Vid en för hög tillförsel av stärkelse och en lägre andel fibrer i foderstaten kan mängden flyktiga fettsyror öka i våmmen. LÄS MER