Sökning: "fiber function in bread"
Hittade 3 uppsatser innehållade orden fiber function in bread.
1. Mildly nutritious or mild and nutritious : a study on the effect of low phenolic content in wheat and rye kernels and its sensory effect on whole grain breads
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Recent studies on the dietary habits of the Swedish population show that only 30% reaches the recommended levels of dietary fibres. As a high fiber intake is associated with health benefits and a decrease in the risk of developing lifestyle disease, there may be a need for new types of fibre and wholegrain products. LÄS MER
2. Potatisfibers inverkan på bröd : hur påverkas deg och bröd av potatisfiberns malningsgrad?
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Introduktion: Potatisfibern utgör ca 1 % av potatisens vikt och är en restprodukt vid tillverkningen av potatisstärkelse. Idag tillsätter flera välkända livsmedelsföretag potatisfiber i sina produkter. Den främsta anledningen till detta är för att fibern kan binda vätska 7–12 gånger sin egen vikt vilket kan ge en ekonomisk fördel. LÄS MER
3. A pectic polysaccharide in seed gum of Lepidium campestre
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Lepidium campestre (field cress) is an oilseed species with a great potential of becoming a new commercial crop in Sweden. As the oil is being extracted from the crop, the residual from the extraction is left in form of a seed cake. As this seed cake is soaked in water a gel is formed around the seeds. LÄS MER