Sökning: "filamentös svamp"
Hittade 5 uppsatser innehållade orden filamentös svamp.
1. Utveckling av läderliknande material från svampbiomassa : Odlingsförhållanden och effekter av garvning före och efter skörd
M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Det slängs bröd i svenska matvarubutiker i Sverige samtidigt som läderproduktion är miljöförstörande. För att mildra miljöpåverkan av konventionell lädertillverkning och matsvinn i matvarubutiker odlades filamentös svamp på brödrester för att användas som ett miljövänligt alternativ till animaliskt läder. LÄS MER
2. Extraktion av proteiner från olika råvaror för humankonsumtion
M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Som följd av dagens ökning i global befolkning och köttproduktion är alternativa hållbara köttsubstitut mycket eftertraktat. Som basal råvara kan växter eller mikrobiella produkter utnyttjas för proteinrika hållbara livsmedelsprodukter. LÄS MER
3. Texture analysis of a fungal fermented product as a meat substitute
M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Jordens befolkning förväntas ha överstigit 9 miljarder till 2050, vilket leder till en ökning av matbehov med 70%. Ungefär en tredjedel av all producerad mat slängs idag, speciellt grönsaker, bröd och annan mat med kort hållbarhetsdatum. LÄS MER
4. Application of Apple pomace for Fungal Cultivation
M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Apple pomace is a solid by-product acquired from pressing and crushing millions of tons of apple in juice-industries. It represents 25-30 % of the original fruit and consists of peels, seeds and pulp. This raw material has multiple applications due to its high carbohydrate and moisture content. LÄS MER
5. Brödrester till bioetanol och djurfoder
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Idag produceras bioetanol från grödor som sockerrör, majs, vete osv. Det är ett etiskt dilemma att använda potentiell mat för produktion av bränsle när det samtidigt som det råder matbrist i många länder. En bättre lösning är att använda restprodukter istället. I projektet utnyttjades restprodukter som bröd. LÄS MER