Sökning: "fiskodling"
Visar resultat 1 - 5 av 28 uppsatser innehållade ordet fiskodling.
1. A Comprehensive Review of the Factors Influencing the Environmental Impact of different Species bred in Closed Land-based Recirculating Aquaculture Systems
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)Sammanfattning : Today the future supply of seafood is threatened due to human activities which, among other things, has led to overfishing. However, more environmental friendly initiatives of producing seafood have emerged, such as Recirculating Aquaculture Systems (RASs). LÄS MER
2. Aquaculture and its effect on the wild fish resource in a Swedish lake : An evaluation of changes in fat content, protein content and trophic niche
Master-uppsats, SLU/Dept. of Wildlife, Fish and Environmental StudiesSammanfattning : Fish is nutritious and important as a food source for many people. It contains high levels of protein, important omega-3 fatty acids as well as micronutrients. For a sustainable fish consumption, aquaculture is needed but it can affect nearby ecosystems in many ways. LÄS MER
3. Potentiell koppling mellan elektrolys och landbaseradfiskodling : En analys av behov och tillgång på syrgas och värme
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/MiljövetenskapSammanfattning : Det kommer ske en stor utbyggnad av elektrolys för produktion av vätgas i Sverigeoch övriga världen. För att sänka produktionskostnaden och därmed göra vätgasenbilligare analyserar denna rapport vilket behov av syrgas och värme som en landbaserad fiskodling har, samt hur mycket syrgas och värme fiskodlingen skulle behövaköpa från en elektrolysör. LÄS MER
4. Fysisk planering för ökat vattenbruk
Master-uppsats, Lunds universitet/FastighetsvetenskapSammanfattning : Det svenska vattenbruket är en liten näring men som har potential till att utvecklas till en allt större och långsiktigt hållbar näring. Vattenbruket har under de senaste åren fått ett ökat politiskt intresse och är idag en del av Sveriges livsmedelsstrategi. LÄS MER
5. Hur skiljer sig smaken i odlad och vildfångad fisk : En sensorisk studie om smakskillnader mellan odlad och vildfångad fisk; gös och torsk.
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER