Avancerad sökning
Visar resultat 1 - 5 av 20 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Cultivation of Yarrowia lipolytica on a hydrolysate based on food waste
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Interest in replacing fish oil and fish meal as fish feed ingredients with more socially, environmen-tally, and economically sustainable alternatives has increased in recent years. One such alternative could be the use of yeast biomass. LÄS MER
2. Har intag av fet fisk effekt på kognitiv funktion hos barn under tio år?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Syfte: Syftet med denna systematiska översiktsartikel var att undersöka det vetenskapliga underlaget för om intag av fet fisk har effekt på kognitiv funktion hos barn under tio år. Metod: Sökningar gjordes i databaserna PubMed och Scopus efter randomiserade kontrollerade studier. LÄS MER
3. Framtidens foder inom vattenbruket : påverkan på fisk och miljö
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Världens akvakulturproduktion har länge förlitat sig på stora mängder av fiskmjöl och fiskolja och på senare år sojamjöl i fiskens foder. Dessa traditionella fodermedel orsakar en stor belastning på marina ekosystem och land-, vatten- och fosforresurser. LÄS MER
4. Ökar omega-3-fettsyror graden av muskelproteinsyntes hos vuxna?
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för idrottsvetenskap (ID)Sammanfattning : Förlust av muskelmassa med åldrande försämrar den fysiska funktionen, vilket även minskarlivskvaliteten och kan leda till svaghet och för tidig död. Omega-3-fettsyror stimulerar protein-anabolism och kan därför vara användbart för att förebygga och behandla sarkopeni. LÄS MER
5. Pelagic fish oil : methods for extraction and purification
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The Pelagic fishes are a wide group of fishes that live in the open water. They could be divided in two groups depending on the size, the small forage fishes and the large predators. These fishes swim regularly and have muscles with high lipid content. There are two types of muscles in the fish. LÄS MER