Sökning: "fiskolja"

Visar resultat 11 - 15 av 20 uppsatser innehållade ordet fiskolja.

  1. 11. Seaweed products on the Swedish market as a source of omega-3 fatty acids

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Helena Martinsson; [2016]
    Nyckelord :macroalgae; rhodophyta; phaeophyta; ω-3 fatty acids; polyunsaturated fatty acds;

    Sammanfattning : To know if seaweed products on the Swedish markets could contribute to a better ω3 polyunsaturated fatty acid (PUFA) nutritional status a selection of eight dried red and brown macroalgae were chosen for this study. The fat content was deter-mined in all the algae and the fatty acid composition was examined by gas chromatography. LÄS MER

  2. 12. Comparison between Calibrations of Fish Oil and AkoFeed Examined with Near-Infrared Light for Use in Animal Feed

    Master-uppsats, Lunds universitet/Tillämpad biokemi

    Författare :Camilla Nilsson; [2016]
    Nyckelord :RMSEP; Validation; PLS; Calibration; NIR; SNV; Sow Feed; Fish oil; AkoFeed Standard; R2; KBK820; applied biochemistry; tillämpad biokemi; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The aim with this master thesis was to investigate if a certain sow feed requires different calibrations in near-infrared analysis, due to if the sow feed have fish oil or AkoFeed as fat source. To investigate this, a basic sow feed mix was prepared and divided in 60 jars with 250 g in each. LÄS MER

  3. 13. Kan tillskott av fiskolja förbättra koncentrations- och inlärningsförmåga hos barn med ADHD?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Simon Ivarsson; Asma Komsan; [2015-08-03]
    Nyckelord :tillskott; fiskolja; koncentrationsförmåga; inlärningsförmåga; barn; ADHD;

    Sammanfattning : Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition Sammanfattning Titel: Kan tillskott av fiskolja förbättra koncentrations- och inlärningsförmåga hos barn med ADHD? Författare: Asma Komsan och Simon Ivarsson Handledare: Fredrik Bertz Examinator: Mette Axelsen Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2015-05-27 Bakgrund: ADHD är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som kan yttra sig på flera olika sätt som till exempel inlärnings- och koncentrationssvårigheter. Det innebär ofta en påfrestning för såväl individen som omgivningen. LÄS MER

  4. 14. Foder och fisk i landet mittemellan : en litteraturstudie över utsikterna för det svenska vattenbruket

    Kandidat-uppsats, KTH/Industriell ekologi

    Författare :Erik Björn; Filip Dessle; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Det råder ingen tvekan om vattenbrukets viktiga roll för att producera högvärdigt protein med ett överlägset mindre ekologiskt fotavtryck än köttindustrin. Även fast vattenbruket har avlastat fångstfisket då cirka hälften av den matfisk som produceras idag kommer från vattenbruket återstår fortfarande ett beroende av vildfångad fisk för odling av framförallt karnivoriska fiskar. LÄS MER

  5. 15. Olika fettfodermedels påverkan på mjölkfettets koncentration av långa omättade fettsyror

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Hanna Blomberg; [2015]
    Nyckelord :fettfoder; mjölkfett; omega-3-fettsyror; CLA;

    Sammanfattning : Det finns ett stort intresse för att öka koncentrationen av långa fleromättade fettsyror i komjölk, omega-3-fettsyror till exempel har föreslagits ha önskvärda effekter på den kardiovaskulära hälsan hos människor. Våmsyra är en annan lång fleromättad fettsyra som har visat anticarcinogena effekter i musmodeller och har vissa positiva effekter på viktnedgång. LÄS MER