Sökning: "flour"

Visar resultat 1 - 5 av 105 uppsatser innehållade ordet flour.

  1. 1. Method development of flow cytometry analysis of yeast and lactic acid bacteria viability for alcohol fermentation

    Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi; Lunds universitet/Bioteknik

    Författare :Megha Komahan; [2023]
    Nyckelord :Flow cytometry; yeast; lactic acid bacteria; fermentation; cell viability; applied microbiology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The usage of yeast in conventional brewing techniques involving alcoholic fermentation is an age-old process. Analyzing the viability and obtaining physiological information regarding the microbial diversity of the fermentation samples plays a pivotal role in obtaining real-time information as well as developing a more efficient process design. LÄS MER

  2. 2. Evaluation of the Effect of Quinoa-containing bread varieties on acute blood glucose and insulin responses

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Cecilia Nilsson; [2023]
    Nyckelord :applied nutrition and food chemistry; quinoa; bread; postprandial blood glucose; insulin; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Three quinoa-containing breads made from three different varieties of quinoa were presented as test products to be compared with a control of regular white wheat bread. The study was a randomised controlled single-blind, crossover in which blood glucose, insulin and subjective appetite sensations “Hunger”, “Satiety” and “Desire to eat” were measured in regular intervals during a three hours period after food consumption. LÄS MER

  3. 3. Where Wheat Works

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Patrycja Koltuniak; [2023]
    Nyckelord :folkets hus; flour mill; public building; Lidatorp; Nynäshamns kommun; community center;

    Sammanfattning : Syftet med detta projekt är att sätta samhället i fokus. Att skapa en hybridbyggnad där olika aktiviteter kan ske under samma tak var kärnan i tesen. Att kombinera omgivningens behov och potential resulterade i en oväntad men till synes fungerande mix. LÄS MER

  4. 4. Mildly nutritious or mild and nutritious : a study on the effect of low phenolic content in wheat and rye kernels and its sensory effect on whole grain breads

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Julia Kullberg; [2023]
    Nyckelord :White rye; white wheat; low phenolic flour;

    Sammanfattning : Recent studies on the dietary habits of the Swedish population show that only 30% reaches the recommended levels of dietary fibres. As a high fiber intake is associated with health benefits and a decrease in the risk of developing lifestyle disease, there may be a need for new types of fibre and wholegrain products. LÄS MER

  5. 5. Pine Flour : En hållbar livsmedelsprodukt

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Industridesign

    Författare :Rosa Amaya; [2023]
    Nyckelord :Tallmjöl; Livsmedel; Cirkulär design; Luftkvalitet; Fiber; Näringsmässiga fördelar; Självförsörjande; Lokal produktion; Hållbar sammanhang.;

    Sammanfattning : Syftet med examensarbetet är att utveckla designlösningar som resulterar i en eller flera prototyper som visar att tallmjöl är ett alternativ inom livsmedelsindustrin. Råvaran som används är skadad furu, som blånadsträ eller tallved, som blir över i sågverk. LÄS MER