Sökning: "fodereffektivitet"

Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade ordet fodereffektivitet.

  1. 1. Gruppstorlekens påverkan på foderintag och tillväxt hos slaktgrisar

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Carin Carlsson; [2023]
    Nyckelord :gruppstorlek; slaktgris; produktion; foderintag; tillväxt;

    Sammanfattning : Det börjar bli alltmer förekommande att inhysa slaktgrisar i större gruppstorlekar. Tamgrisen härstammar från vildsvinet som lever i mindre grupper om ett tjugotal individer. Detta har lett till misstankar om att tamgrisen har svårt att anpassa sig till stora grupper och att det kan leda till social stress. LÄS MER

  2. 2. The digesta passage rate among dairy cows with different abilities to consume large quantities of roughage : its impact on the milk production, and the reliability of the chemical fibre marker

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Maria Elisabeth Eklund; [2020]
    Nyckelord :chemical markers; chromium; chromium mordanted fibre; cobalt; concen-trate level; EDTA; iNDF; mean re-tention time; ethylenediaminetetraacetic acid; forage consumption; indigestible neutral detergent fibre; liquid digesta phase; MRT; rumen evacuation; sol;

    Sammanfattning : The objectives of the present master thesis were to investigate the passage rate among lactating Holstein and Swedish red dairy cows to investigate the hypotheses of: 1) The cows’ individual total mean retention time (TMRT) has a negative relationship to the cows’ individual forage intake capacity. 2) A reduced TMRT contributes to a reduced feed efficiency, but a higher milk yield. LÄS MER

  3. 3. Jämförelse mellan mjölkrastjurar och mjölkras x köttrastjurar : konsumtion, tillväxt, fodereffektivitet och slaktkroppsegenskaper

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Hilda Ingvarsson; [2020]
    Nyckelord :tjur; mjölkras; köttras; korsningsavel; tillväxt; fodereffektivitet; slaktkroppsegenskaper;

    Sammanfattning : Eftersom nötköttsproduktionen är nära integrerat med mjölkproduktionen har köttrasinsemination blivit ett sätt för lantbrukare att få ett ökat värde vid slakt för ungnöt som ej används till rekrytering. Nötkreatur av köttras har högre tillväxtkapacitet, ett högre slaktutbyte och har en slaktkropp med mer muskler än nötkreatur av mjölkras. LÄS MER

  4. 4. Vegetabiliska ingrediensers påverkan på fiskens hälsa och produktionsförmåga vid ersättning av fiskprodukter i foder

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Josefine Lännqvist; [2019]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Den globala livsmedelsförsörjningen står inför en stor utmaning i takt med att jordens befolkning ökar. Haven och dess marina resurser har en viktig roll i att säkra världens livsmedelsförsörjning och för 12 procent av världens befolkning är fiskeindustrin en viktig inkomstkälla. LÄS MER

  5. 5. Kraftfoder baserat på spannmål eller betfiber i fullfodersystem till svenska mjölkkor : effekter på mjölkavkastning, foderkonsumtion och resursutnyttjande

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Matilda Johansson; [2018]
    Nyckelord :mjölkproduktion; biprodukter; potentiellt humant livsmedel;

    Sammanfattning : The use of cereals as feedstuffs for ruminants has been questioned, critics claim that only fiber rich feed materials such as roughage and by-products belong in dairy cattle feeding. In feed based on by-products, the cereals are usually replaced with sugar beet pulp to provide the dairy cattle with easily fermented carbohydrates. LÄS MER