Sökning: "foderkostnad"
Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade ordet foderkostnad.
1. Vaccinerad hangris : optimal lysinhalt?
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Vaccination against boar taint with Improvac® is one of the alternatives to surgical castration. It was not until 2009 the use of Improvac® was approved within EU. There is a lack of Swedish studies concerning the requirement of protein and lysine to vaccinated male pigs. LÄS MER
2. Nutrient efficiency in Swedish dairy cows fed total mixed rations or partial mixed rations
Master-uppsats, SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern SwedenSammanfattning : The relatively poor economy in European dairy farming might be improved from efficient feeding systems and dietary management. Increasing herd sizes and transition to loose housing systems in Sweden, increases the possibilities for other feeding systems than separate feeding that is the traditional feeding system in Sweden. LÄS MER
3. Ger drank i slaktgrisproduktion positiva effekter på produktionsegenskaper och hälsa?
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Drank från sprittillverkningen för humankonsumtion har sedan en längre tid använts som foder till grisar men få studier har gjorts inom området. Med hårdare krav på djuromsorg och djurhälsa, både från staten och för ekonomin i lantbrukarens egen produktion, är det intressant att se drankens effekt på produktionsegenskaper och hälsa. LÄS MER
4. Foder- och växtodlingsstrategier till mjölkkor : en fallstudie med fokus på länken mellan växtodling och mjölkproduktion
Magister-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Lantbruket har under de sista 30 åren upplevt en strukturomvandling med en minskning av antalet lantbruksföretag, men de som är kvar blir större. Sedan början av 1980-talet fram till år 2011 har antalet mjölkkor sjunkit med 314 300 stycken till 346 495. LÄS MER
5. Tekniska och biologiska faktorers inverkan på lönsamhet inom mjölkproduktion
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Svensk mjölkproduktion är under ständig strukturell förändring och utveckling. Besättningarna blir allt större, men färre, och den genomsnittliga mjölkavkastningen per ko ökar. LÄS MER