Sökning: "foderutnyttjande"

Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade ordet foderutnyttjande.

  1. 1. Probiotika till häst - fungerar det?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Författare :Julia Stenius; [2019]
    Nyckelord :häst; mikrobiom; probiotika; foder;

    Sammanfattning : Hästen är en herbivor vars naturliga diet till stor del består av gräs. För att kunna tillgodogöra sig strukturella kolhydrater är hästen helt beroende av mikrober, som i grovtarmen fermenterar cellulosa, hemicellulosa och pektin till lättupptagliga flyktiga fettsyror. LÄS MER

  2. 2. Rengöring av fodernedfallsrör i tillväxtavdelningen : kan det ha en positiv inverkan på grisens hälsa och tillväxt?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Jennifer Sköld; [2018]
    Nyckelord :tillväxt; avvänjning; rengöring; foder; avvänjningsvikt; avvänjningsdiarré;

    Sammanfattning : Avvänjningen är en av de mest avgörande perioderna i en gris liv. Den hänger samman med en ökad risk för sjukdomar som t.ex. avvänjningsdiarré och en ökad antibiotikaanvändning. LÄS MER

  3. 3. Grovfodrets partikelstorlek och dess inverkan på konsumtion och foderutnyttjande hos mjölkkor

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Emma Elgemark; [2017]
    Nyckelord :torrsubstansintag; tuggning; idissling; salivproduktion vommiljö; buffring;

    Sammanfattning : Grovfoder i form av gräs, majs eller baljväxter är den viktigaste komponenten i mjölkkors foderstat då det bidrar till att upprätthålla en normal vomfunktion. Grov-foder stimulerar tuggning och idissling som reducerar grovfodrets partikelstorlek, vil-ket krävs för att fodret ska kunna passera genom vommen. LÄS MER

  4. 4. Inverkan av β-agonister (ractopamine) på grisars tillväxt och köttansättning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Sofia Lindkvist; [2016]
    Nyckelord :ractopamine; tillväxt; köttansättning; köttkvalitet; beteendepåverkan; TTIP; growth performance; carcass composition; meat quality; behavior;

    Sammanfattning : Both authorities and consumer demands require a high standard for today’s food production. A product has to be of good quality, have an affordable price and be nutritious. LÄS MER

  5. 5. Proteininnehåll i svensk spannmål -användning och betydelse för olika djurslag

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Matilda Johansson; [2016]
    Nyckelord :spannmål; råprotein; aminosyror; havre; vete; korn; rågvete; idisslare; enkelmagade; cereals; crude protein; amino acids; oats; wheat; barley; triticale; ruminants; monogastrics;

    Sammanfattning : Spannmål utgör vanligen mellan 50 % och 80 % av kraftfodret till livsmedelsproducerande djur, det ses främst som ett energifodermedel men spannmålen tillför även en betydande del råprotein till foderstaten. Behovet av att använda importerat sojamjöl med dokumenterat negativa miljöeffekter kan minskas genom att använda inhemsk spannmål med hög råproteinhalt. LÄS MER