Sökning: "folsyra"
Visar resultat 11 - 15 av 17 uppsatser innehållade ordet folsyra.
11. Användning av folsyratillskott bland gravida i första trimestern
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Folat är ett B-vitamin som behövs för vår blodbildning och cellens ämnesomsättning. En brist på folat ger anemi och har ett samband med risken för missbildningar av ryggmärgen, neuralrörsdefekter (NRD). Folat finns bland annat i gröna bladgrönsaker, fullkornsprodukter samt frukt och bär. LÄS MER
12. Livsmedelsval och näringsintag i svensk LCHF-kost ur ett folkhälsoperspektiv
Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund LCHF (Low Carbohydrate, High Fat) är en lågkolhydratskost som fått stort genomslag i Sverige. Svenska Livsmedelverket är oroliga för hur denna utveckling kommer att påverka folkhälsan, framförallt då kolesterolnivåerna i landet under samma period ökat. LÄS MER
13. Vilka kostråd känner gravida kvinnor till? En kvalitativ studie om medvetenhet och anpassning under en graviditet
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Bakgrund: En hälsosam och varierad kost är viktig vid alla tidpunkter i livet, inte minst i samband med en graviditet. Gravida kvinnor har i regel ett ökat intresse av att söka efter kostråd som är specifikt anpassade för gravida. LÄS MER
14. Kan folsyrasupplementering minska risken för recidiv av kolorektala adenom?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : .... LÄS MER
15. Gravida kvinnor och deras kostvanor
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Som gravid är det viktigt att äta rätt, inte bara för sin egen skull, utan också för att barnet ska utvecklas och må bra. Enligt Livsmedelsverket (1995) bestäms kvinnans energibehov under graviditeten av hennes viktökning, fysiska aktivitet och eventuella förändringar i basalomsättningen. LÄS MER