Sökning: "food engineering"

Visar resultat 1 - 5 av 253 uppsatser innehållade orden food engineering.

  1. 1. Förädling av vildsvinskött genom torkning

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Alexandra Hicks; Peter Nilsson; [2019]
    Nyckelord :vildsvin; torkning av kött; proteindenaturering; muskelfibrer; vätskehållande förmåga; köttextur; diffusion; saltning av kött; livsmedelsteknik; food engineering; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Tanken med examensarbetet var att skapa grund för en framtida torkad produkt baserad på vildsvin. Vildsvin är idag en outnyttjad klimatsmart resurs som det finns gott om i våra skogar. Idén med att göra en produkt av vildsvinskött kom under vårterminen i kursen produktutveckling, som ingår i utbildningen Livsmedelsteknisk. LÄS MER

  2. 2. Development of a Water Activity Control and Reaction Monitoring System for Acidolysis and Transesterification Reactions using Immobilized Lipases in a Rotating Bed Reactor

    Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik (master); Lunds universitet/Bioteknik (CI)

    Författare :Eimantas Gladkauskas; [2019]
    Nyckelord :Enzyme; Enzymes; Immobilized enzyme; bioreactor; rotating bed reactor; acidolysis; transesterification; arduino; water activity; thermodynamic water activity; Enzyme activity; automatic reaction tracking; reaction tracking; biotechnology; electrical engineering; relative humidity; spinchem; enzymatic synthesis; water activity control; process automation; lipases; lipase; bioteknik; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Controlled water activity in an enzymatic reaction can influence enzyme activity and productivity. A small layer of water around an enzyme gives it a required flexibility to catalyze reactions at a higher rate in contrast with the one that is dry (Adlercreutz, Dicko, Larsson, & Månsson, 2017). LÄS MER

  3. 3. Optimization of Protein Recovery from Rapeseed Press Cake

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Cecilia Ahlström; [2019]
    Nyckelord :Food engineering; Livsmedelsteknik; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Due to the world’s growing population and an increase in food demand, new innovative food products need to be developed to maximize the use of limited farmland. Because of global warming and the fact that plant based products generate less greenhouse gases than meat based products, research should focus on new plant-based protein sources. LÄS MER

  4. 4. Exploring the product development process of a dairy based UHT drink A public-private partnership targeting the Base of Pyramid market in Zambia

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Elena Gabriela Araujo Soto; [2019]
    Nyckelord :Public-private Partnership; Base of Pyramid; Food Product Development; Zambia; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The focus of this study was exploring the product development process of a dairy- based drink which was co-created within a public-private partnership approach for Base of Pyramid (BoP) consumers in Zambia. An exploratory case-study research design was selected. LÄS MER

  5. 5. Hur påverkas bakegenskaper, smak, utseende och textur på glutenfritt bröd vid tillsats av broccolipulver?

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Jenny Sander; Karina Nilsson; [2019]
    Nyckelord :Broccolipulver; glutenfritt bröd; bakegenskaper; glutenfri; celiaki; konventionell jäsning; surdegsjäsning; surdegskultur; livsmedelsteknik; food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Produktionssvinnet för livsmedel i Sverige är cirka 300,000 ton per år. Då befolkningen ökar behöver jordens resurser användas mer effektivt. Broccoli odlas framförallt i södra Sverige och det lämnas kvar så mycket som två tredjedelar på fälten. LÄS MER