Sökning: "food engineering"

Visar resultat 1 - 5 av 237 uppsatser innehållade orden food engineering.

  1. 1. Förädling av vildsvinskött genom torkning

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Alexandra Hicks; Peter Nilsson; [2019]
    Nyckelord :vildsvin; torkning av kött; proteindenaturering; muskelfibrer; vätskehållande förmåga; köttextur; diffusion; saltning av kött; livsmedelsteknik; food engineering; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Tanken med examensarbetet var att skapa grund för en framtida torkad produkt baserad på vildsvin. Vildsvin är idag en outnyttjad klimatsmart resurs som det finns gott om i våra skogar. Idén med att göra en produkt av vildsvinskött kom under vårterminen i kursen produktutveckling, som ingår i utbildningen Livsmedelsteknisk. LÄS MER

  2. 2. Development of a Water Activity Control and Reaction Monitoring System for Acidolysis and Transesterification Reactions using Immobilized Lipases in a Rotating Bed Reactor

    Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik (master); Lunds universitet/Bioteknik (CI)

    Författare :Eimantas Gladkauskas; [2019]
    Nyckelord :Enzyme; Enzymes; Immobilized enzyme; bioreactor; rotating bed reactor; acidolysis; transesterification; arduino; water activity; thermodynamic water activity; Enzyme activity; automatic reaction tracking; reaction tracking; biotechnology; electrical engineering; relative humidity; spinchem; enzymatic synthesis; water activity control; process automation; lipases; lipase; bioteknik; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Controlled water activity in an enzymatic reaction can influence enzyme activity and productivity. A small layer of water around an enzyme gives it a required flexibility to catalyze reactions at a higher rate in contrast with the one that is dry (Adlercreutz, Dicko, Larsson, & Månsson, 2017). LÄS MER

  3. 3. Exploring the product development process of a dairy based UHT drink A public-private partnership targeting the Base of Pyramid market in Zambia

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Elena Gabriela Araujo Soto; [2019]
    Nyckelord :Public-private Partnership; Base of Pyramid; Food Product Development; Zambia; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The focus of this study was exploring the product development process of a dairy- based drink which was co-created within a public-private partnership approach for Base of Pyramid (BoP) consumers in Zambia. An exploratory case-study research design was selected. LÄS MER

  4. 4. Hur påverkas bakegenskaper, smak, utseende och textur på glutenfritt bröd vid tillsats av broccolipulver?

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Jenny Sander; Karina Nilsson; [2019]
    Nyckelord :Broccolipulver; glutenfritt bröd; bakegenskaper; glutenfri; celiaki; konventionell jäsning; surdegsjäsning; surdegskultur; livsmedelsteknik; food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Produktionssvinnet för livsmedel i Sverige är cirka 300,000 ton per år. Då befolkningen ökar behöver jordens resurser användas mer effektivt. Broccoli odlas framförallt i södra Sverige och det lämnas kvar så mycket som två tredjedelar på fälten. LÄS MER

  5. 5. Towards Paper Insulation Packaging: Evaluation of Thermal and Logistics Performance. A Case Study at HelloFresh

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Fernando Guardiola Ramírez; [2019]
    Nyckelord :thermal insulation packaging; paper-based; ice melt test; thermography; packaging scorecard; meal kit industry; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : The most common thermally insulated packaging used today is plastic-based and customer behavior towards plastic materials has changed rapidly in recent years. The Meal Kit Industry has a particular need for insulated packaging/cool pouch (CP) and is looking to shift from plastic materials to more paper-based ones. LÄS MER