Sökning: "food ethics"
Visar resultat 1 - 5 av 45 uppsatser innehållade orden food ethics.
1. In Defense of Consuming Animal Products : How Human Suffering Can Justify the Consumption of Animal Products in Developed Countries
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Filosofiska institutionenSammanfattning : Within the area of animal ethics, there has been ongoing discussion around whether people in developed countries are justified in consuming animal based products or not, some argue that we are, and some argue that we aren't. In this paper I present a kind of middle-way position in response to the ongoing discussion, in which I argue that a decent chunk of a population in developed countries are justified in consuming certain animal products, but only so far as the exclusion of these animal based products would cause harm to the boycotter. LÄS MER
2. Students’ perceptions of genetically modified organisms : what is required to increase acceptance?
Master-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : Producing enough food for the world's growing population is a challenge that puts great pressure on the agricultural food system to ensure global food security Furthermore, climate change is additionally exacerbating this challenge. Part of the solution could be genetically modified organisms (GMOs), but their use has been a source of controversy among various actors that have hindered their adoption. LÄS MER
3. Är den industriella djurproduktionen etiskt försvarbar ur ett jämlikhetsperspektiv? : En kvalitativ studie
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskapSammanfattning : Inledningen förklarar förändring av livsmedelsproduktionen och att industrin kan ha potentiella etiska dilemman för jämlikheten. Att den industriella djurproduktionen kan ha förstärkt spridningen av Covid19 och att industrier ofta placeras i områden med låg socioekonomi. LÄS MER
4. Dagligvaruhandelns hållbarhetsarbete i leverantörskedjan : En kvalitativ studie om ansvarstagande i leverantörskedjan för dagligvaruhandeln
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för handel och företagandeSammanfattning : Världens resurser är begränsade, däribland infaller alla de konsumtionsvaror som människan behöver för att överleva. En av de absolut mest fundamentala är mat. Matförsörjningen sker till stor del via dagligvaruhandeln. LÄS MER
5. Sustainable corporate responses to stakeholders' pressures in French food companies
M1-uppsats,Sammanfattning : This research leads to investigate the response of French companies through their corporate sustainability policies as a result of the different types of pressure that stakeholders can bring. The influence of stakeholders is increasingly significant towards ethical and environmental issues. LÄS MER