Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 45 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. In Defense of Consuming Animal Products : How Human Suffering Can Justify the Consumption of Animal Products in Developed Countries

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Filosofiska institutionen

    Författare :Dennis Magyari Djerdj; [2024]
    Nyckelord :Animal Ethics; Applied Ethics; Ethics; Veganism; Eating Meat; Animal Products; Consuming; Against Veganism; Defending Meat Consumption; Animal Welfare;

    Sammanfattning : Within the area of animal ethics, there has been ongoing discussion around whether people in developed countries are justified in consuming animal based products or not, some argue that we are, and some argue that we aren't. In this paper I present a kind of middle-way position in response to the ongoing discussion, in which I argue that a decent chunk of a population in developed countries are justified in consuming certain animal products, but only so far as the exclusion of these animal based products would cause harm to the boycotter. LÄS MER

  2. 2. Students’ perceptions of genetically modified organisms : what is required to increase acceptance?

    Master-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Emma Lif; [2023]
    Nyckelord :Genetically modified organisms; perceptions; acceptance; students; qualitative semi-structured interviews;

    Sammanfattning : Producing enough food for the world's growing population is a challenge that puts great pressure on the agricultural food system to ensure global food security Furthermore, climate change is additionally exacerbating this challenge. Part of the solution could be genetically modified organisms (GMOs), but their use has been a source of controversy among various actors that have hindered their adoption. LÄS MER

  3. 3. Är den industriella djurproduktionen etiskt försvarbar ur ett jämlikhetsperspektiv? : En kvalitativ studie

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

    Författare :Edin Maria-Lie; [2023]
    Nyckelord :Public health ethics; Industrial animal production; Equality; Qualitative study; Equal health; Folkhälsoetik; Industriell djurproduktion; jämlikhet; Kvalitativstudie; Jämlik hälsa;

    Sammanfattning : Inledningen förklarar förändring av livsmedelsproduktionen och att industrin kan ha potentiella etiska dilemman för jämlikheten. Att den industriella djurproduktionen kan ha förstärkt spridningen av Covid19 och att industrier ofta placeras i områden med låg socioekonomi. LÄS MER

  4. 4. Dagligvaruhandelns hållbarhetsarbete i leverantörskedjan : En kvalitativ studie om ansvarstagande i leverantörskedjan för dagligvaruhandeln

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för handel och företagande

    Författare :Simon Fyhr; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Världens resurser är begränsade, däribland infaller alla de konsumtionsvaror som människan behöver för att överleva. En av de absolut mest fundamentala är mat. Matförsörjningen sker till stor del via dagligvaruhandeln. LÄS MER

  5. 5. Sustainable corporate responses to stakeholders' pressures in French food companies

    M1-uppsats,

    Författare :Audrey Passelande; Clara Sportes; [2022]
    Nyckelord :Corporate Sustainability Policies; Sustainability; Triple Bottom Line model; Stakeholder’s theory;

    Sammanfattning :  This research leads to investigate the response of French companies through their corporate sustainability policies as a result of the different types of pressure that stakeholders can bring. The influence of stakeholders is increasingly significant towards ethical and environmental issues. LÄS MER