Sökning: "food experience"

Visar resultat 1 - 5 av 605 uppsatser innehållade orden food experience.

  1. 1. ”Man kan inte göra något i HKK om man inte har koll på tallriksmodellen” : En kvalitativ intervjustudie om lärares resonemang kring och upplevelser av undervisning om hälsa i ämnet Hem- och konsumentkunskap

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Josefine Hummel; [2024]
    Nyckelord :undervisning; didaktik; holistisk hälsa; planera; genomföra;

    Sammanfattning : Bakgrund Hälsa ska, i Hem- och konsumentkunskap (HKK), undervisas ur ett holistiskt, alltså fysiskt, psykiskt och socialt, perspektiv kring flera innehåll. HKK-lärares frihet att forma hälsoundervisningen gör deras resonemang avgörande för hälsoundervisningens utfall. LÄS MER

  2. 2. Navigating Economic Uncertainty: Exploring Financing Preferences and Member Utility in Cooperatives -A Case Study of Nordic Agri-food Cooperatives

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Theodor Hult Berényi; Robin Johansson; Karl Olhede; [2023-09-01]
    Nyckelord :Financing preference; cooperative; economic downturn; agri-food industry.;

    Sammanfattning : The economic uncertainty of 2022/2023 has presented several financial challenges. High inflation and rapidly increasing interest rates have caused modern and unaccustomed corporations to experience recessive conditions, challenging them to acquire the skills necessary for effective navigation during an economic downturn. LÄS MER

  3. 3. Inside the Future of Shopping Malls - Logistics Approaches for Enhancing the Collection Efficiency of Online Retail Orders from Shopping Malls by Delivery Agents

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate School

    Författare :Julia Krajka; Kaisa Nordlund; [2023-07-03]
    Nyckelord :Urban Logistics; Retail; Shopping Malls; Gig Economy; Last Mile Delivery; E-commerce; Automation; Micro-hubs; Parcel Lockers; Consumption Behavior; Stakeholder Management;

    Sammanfattning : Background: The rise of e-commerce has revolutionized the retail industry, with consumers now able to purchase goods online and receive their orders promptly at their doorstep. The COVID-19 pandemic has accelerated this trend, leading to traditional retailers reimagining their strategies and embracing omnichannel approaches to meet the growing demand for fast deliveries. LÄS MER

  4. 4. Patientens erfarenheter av egenvård vid diabetes typ 2 : en litteraturöversikt

    Kandidat-uppsats, Sophiahemmet Högskola

    Författare :Linnea Lönnqvist; Mirja Nordin; [2023]
    Nyckelord :Diabetes type 2; Nurse; Patient experience; Self-care; Diabetes typ 2; Egenvård; Patienterfarenhet; Sjuksköterskan;

    Sammanfattning : Bakgrund   Drygt tio procent av jordens befolkning lever med diabetes. Tidigare forskning visar dessutom att sjukdomsincidensen tenderar att öka. Diabetes typ 2 är den vanligaste formen av diabetes. Den orsakas ofta av livsstilsfaktorer, varför livsstilsförändringar och efterföljande egenvård är en viktig del i behandlingen. LÄS MER

  5. 5. Factors Affecting Employment Duration in the Food Retail Industry

    M1-uppsats, KTH/Matematisk statistik

    Författare :Beata Sundling; Lova Höft; [2023]
    Nyckelord :statistics; applied mathematics; regression analysis; multiple linear regression; employment duration; employment turnover rate; food retail industry; statistik; tillämpad matematik; regressionsanalys; multipel linjär regression; anställningens varaktighet; personalomsättningshastighet; dagligvaruhandeln;

    Sammanfattning : Measuring and tracking the employee turnover rate is a crucial part when evaluating a company’s performance. An important part of this is measuring the employment duration within an organization. LÄS MER