Sökning: "food packaging"
Visar resultat 11 - 15 av 312 uppsatser innehållade orden food packaging.
11. Konnotation och kategorisering: Visuella element på tvättmedels- och yoghurtförpackningar
Kandidat-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för innovation, design och teknikSammanfattning : Denna studie avser att undersöka vilka visuella element som påverkar hur produkter kategoriseras av konsumenter som antingen ett tvättmedel eller ett livsmedel. Genom att undersöka visuella element och vilka konnotationer de skapar kan dessa undersökningar ge insikter om hur människor tolkar och kategoriserar objekt. LÄS MER
12. Kommunal tillsyn som rör plastmaterial i kontakt med livsmedel i Norrköpings kommun
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : I samband med en inspektion i Norrköpings kommun, uppmärksammades att kontroll av material som kommer i kontakt med livsmedel behöver mer kontroll. Via min roll som miljö-/hälsoskyddsinspektör på livsmedelsenheten i Norrköpings kommun initierade jag därför den här studien med syfte att få en övergripande bild av hur väl livsmedelsverksamheter i Norrköping uppfyller lagstiftningens krav när det gäller material och produkter avsedda att komma i kontakt med livsmedel. LÄS MER
13. Segmenting Countries in the Food Packaging Market: A Cluster Analysis Approach
Magister-uppsats, Lunds universitet/Statistiska institutionen; Lunds universitet/Nationalekonomiska institutionenSammanfattning : The food packaging market has been witnessing substantial growth due to changing consumer lifestyles, urbanization, increased purchasing power, and growing environmental sustainability awareness. This growth presents significant opportunities for companies operating in this market. LÄS MER
14. Plastic Waste to Plate : The Journey of Microplastic into Our Food System
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för design (DE)Sammanfattning : Single-use plastic packaging waste is overflowing the Earth’s surface, releasing mi- croplastics that contaminate our food. This poses serious threats and concerns to food safety and security. The project aims to raise public awareness about the issue of microplastic con- tamination in the food system. LÄS MER
15. Investigation of Milled Wood Lignin Extraction Using Enzymatic Hydrolysis for Application in Hydrophobic Barriers in the Food Packaging Industry
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Sammanfattning : The objective of this report is twofold: to optimise the extraction method of lignin from spruce altering a few process parameters and to investigate the use of lignin as a hydrophobic barrier in food applications. The process used was STEX (steam explosion) pretreatment followed by enzymatic hydrolysis and MWL (milled wood lignin) extraction using a mixture of dioxane-water. LÄS MER