Sökning: "food recalls"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden food recalls.

  1. 1. Food recalls in the Food Supply Chain : A qualitative study of different product flows in a retail context

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Företagsekonomi

    Författare :Emma Lindberg; Therese Sohlin; [2021]
    Nyckelord :food recalls; product recalls; recall; product recall process; supply chain management; supply chain; food supply chain; product flows; product safety; food safety; food industry; food retailer; livsmedelsåterkallelser; produktåterkallelser; återkallelse; produktåterkallelse process; hantering av försörjningskedjan; försörjningskedja; livsmedelsförsörjningskedja; produktflöden; produktsäkerhet; livsmedelssäkerhet; livsmedelsindustrin; livsmedelsföretag ;

    Sammanfattning : The issue of food scandals originating from unsafe food has in recent years caught the attention of the public. Consequently, the number of food recalls has increased, and food retailers and food producers are getting questioned regarding their ability to provide consumers with safe food products. LÄS MER

  2. 2. Exploring rural adolescents’ dietary diversity, ultra-processed food consumption, and relevant socio-economic correlates: a cross-sectional study from Matlab, Bangladesh

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Internationell mödra- och barnhälsovård (IMCH)

    Författare :Mohammad Redwanul Islam; [2019]
    Nyckelord :Dietary diversity; Rural adolescents; Adolescent nutrition; Ultra-processed food; LMIC; Nutrition;

    Sammanfattning : Background: Bangladesh is home to 36 million adolescents with the majority living in rural areas. Adolescence presents an additional window of opportunity to correct nutritional deficits among rural Bangladeshi adolescents. A high-quality, diverse diet is pivotal in this regard. LÄS MER

  3. 3. Dietary fat intake from fish and dairyproducts in adolescents assessed by the webbased dietary assessment method Riksmaten Flex : a pilot validation

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Maja Pavek; [2017]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Background: Milk and dairy products are common compounds of the Swedish diet. Fish, in particular oily fish, is recommended for health effects. Accurate dietary information on individuals diet is of great importance when studying the associations between diet and health. LÄS MER

  4. 4. The Effect of Food Recalls on Stock Price : An Event Study on the American Meat and Poultry Sector

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Max Caap; Axel Joelsson Heurlin; [2016]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : While food recalls are receiving growing attention amongst consumers, they are also of great importance from a company perspective. By applying an event study method, we examine the impact of recalls on the stock price of affected companies. Our paper contributes to the existing literature in three ways. LÄS MER

  5. 5. Hälsa... vad är det? : Hur ungdomar påverkas av medias bild av hälsa

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för idrotts- och hälsovetenskap

    Författare :Meseret Bede; Linn Edström; [2014]
    Nyckelord :Skola; idrott och hälsa; hälsa; media; social media;

    Sammanfattning : Syfte Syftet med studien var att ta reda på var ifrån gymnasieelever i Stockholm hämtar sin kunskap om vad hälsa innebär. Frågeställningarna var; vad betyder hälsa för eleverna, var får eleverna i gymnasieskolan sin uppfattning om hälsa ifrån och på vilket sätt upplever eleverna att medias bild påverkar deras syn på hälsa?   Metod I studiens användes enkätfrågor vilka delvis tar utgångspunkt ifrån KASAM. LÄS MER