Sökning: "food retail"
Visar resultat 11 - 15 av 223 uppsatser innehållade orden food retail.
11. The carbon footprint of rye bread production in Sweden : a life cycle assessment (LCA) of the Fazer product Rågkusar
Master-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : The future will require sustainable food systems; systems that meets the present and the future with consideration of economic and social development, as well as environmental protection. In the current food system, two key drivers towards environmental pressure are agriculture and food consumption. LÄS MER
12. Svensk dagligvaruhandel: En het potatis : En marknadsanalys av svensk dagligvaruhandel med huvudsakligt fokus på konkurrens och strategival.
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Nationalekonomi; Linköpings universitet/Filosofiska fakultetenSammanfattning : This thesis aims to conduct a market analysis of the Swedish grocery retail market, with a primary focus on the current market competition and strategic choices. The market analysis is done in order to investigate whether insufficient competition is a contributing factor to the high food prices today. LÄS MER
13. Developing Guidelines for Proactive Supply Chain Risk Management - A Case Study at IKEA Category Food Logistic Services
Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk logistikSammanfattning : The number of supply chain disruptions has increased over the last couple of years. The Covid-19 Pandemic, blockage of the Suez Canal and Russian invasion of Ukraine are some well-known examples of disruptions. LÄS MER
14. COVID-19 och dess påverkan på beteenden hos konsumenter inom livsmedelshandel : En kvalitativ studie ur ett företagsperspektiv fokuserad på livsmedelshandeln.
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Högskolan i Halmstad/Akademin för företagande, innovation och hållbarhetSammanfattning : Bakgrund: COVID-19 pandemin har förändrat samhället och påverkat olika företags förhållningssätt. Konsumentbeteendet har förändrats på grund av isoleringar, statliga rekommendationer och riktlinjer i försök att minska smittspridningen. LÄS MER
15. The future of traceability technology in the food industry
Kandidat-uppsats, Jönköping University/Internationella HandelshögskolanSammanfattning : The food industry faces many challenges in its sustainability work, and consumers demand that companies in the food industry should increase their transparency. For the food industry to be more transparent, it must improve its traceability throughout the supply chain. LÄS MER