Sökning: "food retail"

Visar resultat 11 - 15 av 223 uppsatser innehållade orden food retail.

  1. 11. The carbon footprint of rye bread production in Sweden : a life cycle assessment (LCA) of the Fazer product Rågkusar

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Stella Hildersten; [2023]
    Nyckelord :Life Cycle Assessment LCA ; bread; rye bread; bread production; sustainable development; carbon footprint; global warming potential;

    Sammanfattning : The future will require sustainable food systems; systems that meets the present and the future with consideration of economic and social development, as well as environmental protection. In the current food system, two key drivers towards environmental pressure are agriculture and food consumption. LÄS MER

  2. 12. Svensk dagligvaruhandel: En het potatis : En marknadsanalys av svensk dagligvaruhandel med huvudsakligt fokus på konkurrens och strategival.

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Nationalekonomi; Linköpings universitet/Filosofiska fakulteten

    Författare :Felix Steinauer; Louise Strömlid; [2023]
    Nyckelord :grocery retail sector; market analysis; SCP model; competition; corporate strategy; oligopoly; welfare; dagligvaruhandel; marknadsanalys; SCP-modellen; konkurrens; företagsstrategi; oligopol; välfärd;

    Sammanfattning : This thesis aims to conduct a market analysis of the Swedish grocery retail market, with a primary focus on the current market competition and strategic choices. The market analysis is done in order to investigate whether insufficient competition is a contributing factor to the high food prices today. LÄS MER

  3. 13. Developing Guidelines for Proactive Supply Chain Risk Management - A Case Study at IKEA Category Food Logistic Services

    Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk logistik

    Författare :Isabella Dahlheim; Anna Myhrman; [2023]
    Nyckelord :Supply Chain Risk Management SCRM ; Proactive SCRM; Risk Management Maturity; Risk Culture; Learnings Lessons Learned ; Multiple Case Study; Design Science Research Approach; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The number of supply chain disruptions has increased over the last couple of years. The Covid-19 Pandemic, blockage of the Suez Canal and Russian invasion of Ukraine are some well-known examples of disruptions. LÄS MER

  4. 14. COVID-19 och dess påverkan på beteenden hos konsumenter inom livsmedelshandel : En kvalitativ studie ur ett företagsperspektiv fokuserad på livsmedelshandeln.

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Högskolan i Halmstad/Akademin för företagande, innovation och hållbarhet

    Författare :Erik Saeys; Melissa Johansson; [2023]
    Nyckelord :Covid-19; corona pandemic; consumer behavior; retail food; retail stores; pandemic; E-commerce; Covid-19; coronapandemin; konsumentbeteende; dagligvaruhandel; matvarubutiker; pandemi; onlinehandel;

    Sammanfattning : Bakgrund: COVID-19 pandemin har förändrat samhället och påverkat olika företags förhållningssätt. Konsumentbeteendet har förändrats på grund av isoleringar, statliga rekommendationer och riktlinjer i försök att minska smittspridningen. LÄS MER

  5. 15. The future of traceability technology in the food industry

    Kandidat-uppsats, Jönköping University/Internationella Handelshögskolan

    Författare :Sara Hjelm; Simon Karlsson; [2023]
    Nyckelord :Blockchain; traceability; transparency; consumer loyalty; challenges and opportunities; food retail; supply chain management;

    Sammanfattning : The food industry faces many challenges in its sustainability work, and consumers demand that companies in the food industry should increase their transparency. For the food industry to be more transparent, it must improve its traceability throughout the supply chain. LÄS MER