Sökning: "food science kött"
Visar resultat 1 - 5 av 20 uppsatser innehållade orden food science kött.
1. “Close Enough”: A Cultural Analysis of Plant-Based Meat Consumption in Everyday Food Practices
Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för etnologiSammanfattning : Et binlerce yıl insanoğlunun ortak gıdalarından biri ve günlük yemek uygulamalarıyla ilgili olarak farklı kültürlerde gıda hafızasının önemli bir parçası olmuştur. Günümüzde hayvan bazlı etin (ABM) ikamesi olan bitki bazlı et (PBM), çevre sorunları, hayvan refahı ve insan sağlığı gibi çeşitli motivasyonlarla Kuzey Avrupa'da yaşayan tüketiciler arasında popüler ve yaygın hale gelmiştir. LÄS MER
2. Kan marinering av kött reducera uppkomsten av heterocykliska aminer vid tillagning? : En litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Bakgrund: Över 20 mutagena ämnen har detekterats i tillagade livsmedel. Till dessa räknas heterocykliska aminer. Studier har visat att dessa aminer kan orsaka mutationer och därmed öka risken för att utveckla cancer. Heterocykliska aminer bildas under tillagning av kött i höga temperaturer genom Maillardreaktionen. LÄS MER
3. Naturbeteskött : ur aspekterna miljö, klimat och näringskvalitet
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Hur livsmedelsförsörjningen ska lösas för en växande befolkning samtidigt som växthusgasutsläppen hålls nere är frågor som står högt upp både på den globala och lokala agendan. Nötkött kommer generellt sett inte väl ut med avseende på växthusgasutsläppen från produktionen. LÄS MER
4. Sodium reduction in emulsion-type sausage
Master-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Sodium chloride (salt) is consumed in varying amounts between individuals and popula-tions worldwide, but the consumption is generally higher than the recommended intake in many parts of the world. Research has shown that high sodium consumption is associated with increased blood pressure and we are therefore recommended to consume less sodium. LÄS MER
5. Veterinär- och läkarstudenters kunskaper och värderingar om storskalig slakt och slaktmetoder – en enkätstudie
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : I Sverige idag är normen att man ska äta kött. Om man blir bortbjuden och är vegetarian, vegan eller något annat som innebär att man inte äter alla sorters djur, förutsätts det vanligen att man som gäst meddelar denna specialkost i förväg på samma sätt som man förväntas informera om eventuella allergier. LÄS MER